За първи път в симулативен съдебен процес десетокласниците от Профилирана

...
За първи път в симулативен съдебен процес десетокласниците от Профилирана
Коментари Харесай

Ученици обжалваха наредба на Общинския съвет в Пазарджик

За първи път в привиден правосъден развой десетокласниците от Профилирана гимназия „ Иван Сергеевич Аксаков “ в Пазарджик " апелираха " пред Административния съд разпоредба на Общинския съвет в Пазарджик. Това се случи през вчерашния ден в привиден развой, проигран в действителна правосъдна зала и значително пресъздаващ към този момент извършеното по проблема фактически такова дело. Възстановката бе част от заключителната среща по просветителната стратегия „ Съдебна власт - осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “.

Атакуваният акт бе Наредбата за реда за придобиване право на благосъстоятелност и на лимитирани вещни права, за даване за ръководство, чартърен и за предписание с парцели и движимости - благосъстоятелност на Община Пазарджик и пълномощията на кмета на общината и на кметовете на кметства, призната от Общински съвет - Пазарджик. Учениците се оправиха чудесно с предоставената задача и демонстрираха, че са доста виновни, умни и изобретателни младежи, с жадност за нови познания.

Ментори на учениците за вярното проучване на разпределените им функции на съдии, прокурор, юрист и правосъден секретар бяха Мариана Шотева ​- ръководител на Административен съд ​- Пазарджик, Станка Димитрова ​- прокурор в Окръжна прокуратура ​- Пазарджик, и Мирослава Иванова - юрист от Пазарджишката адвокатска гилдия. В края на срещата ръководителят на съда -Мариана Шотева, връчи на всеки участник в Образователната стратегия уверение и осведомителни брошури, предоставени от Висшия правосъден съвет, и за подарък тетрадка и писалка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР