За първи път в Шумен напречната хоризонтална маркировка по пешеходните

...
За първи път в Шумен напречната хоризонтална маркировка по пешеходните
Коментари Харесай

Правят трайни зебри по улиците в Шумен

За първи път в Шумен напречната хоризонтална маркировка по пешеходните пътеки вид „ Зебра “ ще бъде направена със леден сприц пластик. Това разгласи зам.-кметът по строителство и екология инж. Боян Тодоров. Боята е с гаранционен период 2 година и е доста по-трайна от елементарната, която при по-натоварен авто поток се износва за няколко месеца. За маркировка на осевите и крайни линии в града ще се употребява акрилатна багра със светлоотразителни перли. В града към този момент започва цялостна маркировка на уличната мрежа.
 зебра, пешеходна пътека  зебра, пешеходна пътека
Община Шумен подписа контракт за осъществяване с компанията „ Автомагистрали-Черно море “ АД след извършена социална поръчка на стойност 130 000 лева Договорът е за разработване на проект за организация на придвижването и осъществяване на пътна маркировка на улиците в общината. Такъв план се прави за първи път. Той е утвърден от общината и е координиран с „Пътна полиция“, като условието е да бъде направено и ортофото изображение на уличната мрежа. Цялостното снимане е належащо за дълготрайно обмисляне и осъществяване на маркировката и през идващите години, според новите нормативни условия, изясни още зам.-кметът инж. Тодоров.

В момента от „ Автомагистрали – Черно море “ обновяват хоризонталната и надлъжната маркировка по входно-изходните артерии на града, като с приоритет се работи по пешеходните пътеки пред учебните заведения по бул. „ Мадара “ – СУ „ Сава Доброплодни “ и ПГПЧЕ „ Н. Й. Вапцаров “, по бул. „ “Ришки проход “ пред Второ главно учебно заведение „ Д-р Петър Берон “, по бул. Велики Преслав пред Професионалната гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и превоз „ Христо Ботев “ и Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия, по ул. „ Кирил и Методий “ пред ППМГ „ Нанчо Попович “ и околните детски градини.

Общинската компания „ Строителство и благоустройство “ към този момент завърши с освежаването на останалите пешеходни пътеки край другите учебни заведения и детски градини на територията на общината, включени в листата за работа на предприятието.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР