За първи път - в разгара на лятото, морската столица

...
За първи път - в разгара на лятото, морската столица
Коментари Харесай

Жив шоколад, сладка от люти чушки и колбаси с черен етикет на първия Национален фермерски пазар във Варна

За първи път - в разгара на лятото, морската столица ще събере производители на натурални храни от цялата страна. Домакин на неповторимия по рода си Национален фермерски пазар ще бъде мол Варна.

На 14 юли на открития паркинг пред комплекса над 50 фермери от района и техни сътрудници от близки и далечни краища на България ще си дадат среща под красивите шатри на ревюто. На щандовете – от 11:00 до 19:00 часа, жителите и гостите на града ще открият обилие от храни и други артикули - натурални, отгледани по обичаен метод или направени ръчно с доста труд и обич, с грижа за природата и човешкото здраве. Наред със сезонните плодове и зеленчуци, млечните творби и месните деликатеси, меда, билките и натуралната козметика, производителите ще предложат на гостите на пазара цялостен куп необикновени храни по " авторски “ предписания:

" жив “ шоколад с билков пчелен мед, направен ръчно в фамилен завод в ловешкото село Дойренци;

дървесни био гъби Шийтаке, отгледани на дъбови трупи по японска технология в региона на Карлово, и известни като " еликсира на живота " поради скъпите минерали, аминокиселини и витамини, които съдържат;

сладка от... люти чушки - част от асортимента на Лютата плантация от с. Страшимирово, където се отглеждат над 200 сорта от пикантния деликатес;

салами за ценители - с черен етикет, като отлежало уиски, създадени във фермата със необичайно име " Шопар, Бик и Щука “ и стада, които пасат свободно на повърхност от 700 дка естествени ливади, дъбови и букови гори в околност, предпазена от Натура 2000, в региона на дългополското село Цонево;

самун с орехи и сини боровинки, багета с 4 типа твърди сирена, пурички с тъмна бира, орехи и локум и още доста авторски хлябове и тестени произведения, дело на Майстор Миро.

Освен същинска и вкусна храна, Националният фермерски пазар е подготвил за посетителите кулинарни демонстрации, детски атракции и музика онлайн – гаранция за доста страсти и положително въодушевление. На ревюто ще гостува част от екипа на Улицата на готвачите, а началник Йонко Дяков ще твори кулинарни специалитети за гостите. И, както се поставя на един същински летен празник, ще има студена бира – естествено, крафт, многообразие от фрешове, домакински сладолед и Фриц-Кола - европейския еквивалент на паметната американска напитка.

За положителното въодушевление на посетителите и участниците в събитието ще се погрижат известният музикант Стоян Роянов Я-Я (саксофон и кларинет) и Цветан Момчилов (пиано), сътрудник в новия му план – група GrooveOn. За децата порти ще отворят две арт работилнички – от 11:00 до 14:30 и от 15:00 до 19:00 часа, а през целия ден голям батут-замък с обичаните анимационни герои от страната на Дисни и пъстра въртележка с диаметър 6 метра ще забавляват малчуганите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР