За първи път в рамките на едно денонощие броят на

...
За първи път в рамките на едно денонощие броят на
Коментари Харесай

За първи път в Германия има толкова много заразени за ден

За първи път в границите на едно денонощие броят на доказаните случаи на коронавирусна зараза в Германия е над 10 000, отбелязва организация " Ройтерс ", като се базира на данни на института " Роберт Кох ".

Институтът е записал 11 287 нови случая, което покачва общия брой на инфектираните в Германия до 392 049. Предходния ден новите случаи бяха 7830. Смъртните случаи са се нараснали с 30 до 9905.

Нивото на заразяване в Германия е по-ниско от това в други европейски страни, само че с настъпването на по-студено време случаите на COVID-19 набъбнаха. Германският министър на опазването на здравето Йенс Шпан даде позитивна проба през вчерашния ден. В международен мащаб броят на доказаните случаи от началото на пандемията към този момент е над 41 милиона.

Междувременно Испания стана първата страна от Европейски Съюз с повече от един милион инфектирани с новия ковид, демонстрират данни на министерството на опазването на здравето, откакто бе обявено за нови 16 973 случая на COVID-19. Така от началото на епидемията в Испания са се заразили 1 005 295 души. Само Съединени американски щати, Индия, Бразилия, Русия и Аржентина са съобщили за по-голям брой инфектирани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР