За първи път в програмата на Киномания ще бъдат включени

...
За първи път в програмата на Киномания ще бъдат включени
Коментари Харесай

Детски кинофестивал на Киномания 2018

За първи път в програмата на Киномания ще бъдат включени игрални и анимирани къси филмчета, измислени, снимани, изиграни и режисирани от деца!
Селектирани са 10 от най-хубавите стоп моушън анимационни филмчета и 10 игрални неми етюди, създавани в продължение на две години по време на детски кино работилници. Уникалното във филмите е, че деца от 7 до 14 годишна възраст са създателите на сюжетите и декорите, актьорите, операторите и режисьорите на всяка една от лентите.
За да бъде Детския кино фестивал още по-вълнуващ в края му ще бъдат раздадени и детски " Оскари ". Специално жури ще селектира най-хубавият игрален и най-хубавия анимационен филм, най-хубавата актьорска игра, най-хубав оператор, най-хубав сюжет в игралните и най-хубава акомодация, фон и сюжет в анимационните.
Нелеката задача за асортимент е поверена на жури в състав: Никола Николов – представител на кино центъра UFO в Долна Малина, Преслава Преславова – кино публицист, обичаната на децата певица Нора и Петьо Петков – Шайбата, водещ на " Комиците ".

" Децата се оказаха по-креативни в сравнение с можем да предположим. В детските им съзнания се крият чисти и неповторими истории, основават забавни сюжетни връзки. Затова всеки един от филмите, основани от тях е неповторим “ – споделя Марина Николова от NIM Animations, уредник на кино работилниците.
По време на работилниците децата научават какво съставлява всяка една специалност, обвързвана с кино производството и по-късно ползват наученото в действителна среда. В края на работилниците огромна част от децата към този момент желаят да се занимават с кино, телевизия, филми.
Събитието ще се организира на 17 ноември 2018 (събота) от 11 часа, а билетите са на цена от 5 лева и могат да бъдат закупени от касите на НДК, кино Люмиер Лидл и онлайн.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР