За първи път в Пловдив ще се проведе Европейско Grand

...
За първи път в Пловдив ще се проведе Европейско Grand
Коментари Харесай

Пловдив ще бъде домакин на Европейско Grand Prix по стрелба с лък

За първи път в Пловдив ще се организира Европейско Grand Prix по пукотевица с лък. Състезанието ще се състои на Стадион „ Пловдив “, в интервала 03-08 май 2022 година Това е най-мащабното състезание навън от интернационална големина, на което са декларирали присъединяване над 170 състезатели от 26 страни. Те ще премерят сили в категории „ Рекърв “ и „ Компаунд “, мъже и дами. За първите три места в съответната дивизия са обезпечени и парични награди. Безспорно най-интригуващи ще бъдат самите финали, които ще се проведат на Гребната база. Всички поданици и посетители на града са добре пристигнали.

Състезанието се провежда от Българската федерация по пукотевица с лък взаимно със Семеен кодекс „ Титан “ – Пловдив. Особен принос имат Община Пловдив и Министерството на спорта, чиято поддръжка се оказа от значително значение за действителното осъществяване на интернационалния шампионат.

България ще бъде показана от народен тим в следния състав:

„ Мъже рекърв “ – Иван Банчев, Явор Христов, Венцислав Великов, Тодор Пендов, Васко Тодоров;

„ Жени рекърв “ – Добромира Данаилова, Мартина Иванова, Теодора Иванова;

„ Мъже компаунд “ – Кирил Тасков, Костадин Карабиберов, Виктор Петров, Булат Германов;

„ Жени компаунд “ – Дениза Величкова, Калинка Иванова, Светлана Иванова.

Преди ЕГП Пловдив ще се състои Международният шампионат „ Trakia Open”, на 01-03 май 2022 година, още веднъж на Стадион „ Пловдив “.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР