За първи път в Пловдив деца и родители ще имат

...
За първи път в Пловдив деца и родители ще имат
Коментари Харесай

Учат деца на дизайн мислене по метода на Станфордския...

За първи път в Пловдив деца и родители ще имат опция да се срещнат с новаторския способ „ дизайн мислене “. Инициатор на въвеждането му в града е Оперативна програма „ Младежки център Пловдив “, а системата, с която малчуганите ще развиват умения и качества, е Red Paper Plane.

Методът " дизайн мислене ", създаден в Станфордския университет, е водеща методология за изобретателно решение на проблеми и основаване на нововъведения. Прилага се от открити компании като Apple, Гугъл, IBM, Nike, AirBnB.

Заниманията, в които ще бъдат въвлечени децата, са креативен планове - „ задачи “, основани на специалност, като всяка задача се осъществя в 5 поредни работилници. Целта на дизайн задачите е да се развиват у подрастващите уменията на 21-ви век- работа в екип, решение на проблеми, креативност, емпатия, убеденост, самообладание, централизация, изпробване.

Red Paper Plane е следващият новаторски план, с който Младежки център Пловдив обогатява дейностите си за деца до 10 година От близо година, всеки уикенд, екипът сполучливо организира просветителни работилници на тематики: история, география, изкуства, химия, физика и тн., които се радват на огромен интерес от деца и родители.

Заниманията по дизайн мислене Red Paper Plane започват на 13.01.2017 година /събота/, като ще се организират всяка събота от 11.00 часа до 12.30 часа в постройката на Младежки център Пловдив, Гребна база, а записването ще се реализира на: www.facebook.com/youthcentreplovdivworkshops или тел 0898 394219. /Марица.бг
тагове дизайн мислене станфордски университет
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР