За първи път в най-новата си история Плевен има пет

...
За първи път в най-новата си история Плевен има пет
Коментари Харесай

Плевен с 5 туристически маршрута за обиколка

За първи път в най-новата си история Плевен има пет тематични маршрута за туристическа обиколка на града - "Дарители ", Строители ", "Политици ", "Меценати " и "Търговци ". Това заяви през днешния ден в пресклуба на Българска телеграфна агенция Иванка Ватева - един от основателите за плана.

Идеята е на Фондация "Съвременна плевенска медия ", подкрепена от Професионална гимназия по туризъм "Алеко Константинов ", Регионалната библиотека "Христо Смирненски " и читалище "Съгласие 1869 ".
Проектът е наименуван "Историята на Плевен оживява " и има за цел да възроди паметта за знатните плевенски родове и красиви остарели здания, разясни Ватева. Тя посочи, че екипът е работил повече от година, с цел да изследва историята на Плевен от Освобождението до 1944 година, да приготви маршрутите и първокласни брошури за тях, а цялата информация да бъде предоставена в Интернет на страницата на фондацията. По думите на Ватева планът споделя по какъв начин се е развивал градът, по какъв начин са забогатели неговите знакови хора, какви следи са оставили след себе си, даренията, които са създали за своя град.

Повече от 20 тура към този момент са проведени по новите направления, а екскурзоводи са били възпитаници от гимназията по туризъм. Деца от осем плевенски учебни заведения са минали по улиците с огромен интерес.

Този план би трябвало да бъде показан пред Общинския съвет по туризъм и Общинския туристически център, тъй като има бъдеще и може да бъде развъртян, съобщи Малинка Маринова - шеф на гимназията по туризъм.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР