За първи път в най-новата история на Русия Денят на

...
За първи път в най-новата история на Русия Денят на
Коментари Харесай

Путин: Руската история е неразривно свързана с победите на нейния неустрашим флот

За първи път в най-новата история на Русия Денят на военноморския флот беше маркиран с основен флотски церемониал в Санкт Петербург и в наличието на президента на страната Владимир Путин.

В шествието присъединяване взеха 40 кораба и подводници, предвождани от флагмана на Балтийския флот „ Петър Велики ", както и 40 бойни и транспортни самолети и хеликоптери.

„ Историята на Русия е неразривно обвързвана с успехите на нейния безстрашен Военноморски флот. Високия статут на страната като мощна морска страна е завоюван с мъжеството на матросите и офицерите, гения на корабостроителите, смелите търсения на първопроходците. Високите морални и професионални качества на моряците постоянно ще срещат цялостна поддръжка от съветската дъражава ", съобщи Путин в изявление по време на парада.

Според съветския водач, „ в продължение на епохи се е закалявала храбростта и издръжливостта на моряците "

„ В годините на Великата Отечествена война, флотът е бранил до гибел крайбрежията и границите на родината. Завинаги ще останат в летописите на великите победи, борбите за Одеса и Севастопол, подвизите на североморците, именитите рейдове на съветските подводници, защитата на Ленинград и непристъпният Кронщадт ", сподели Путин.

Руският държавен глава благодари на всички, служещи във флота и регистрира новите провокации, пред които е изправен той.

„ Днес военноморските сили вземат решение проблеми, освен проблеми присъщи за неговата активност. Отговаря съответно на новите провокации и има забележителен принос в битката с тероризма и пиратството.

Благодаря на всички ви, на вас и вашите фамилии, за желанието и решимостта ви да се изправяте пред най-трудните проблеми и за непоколебимата преданост към нашата татковина и нашия народ ", сподели още съветският президент.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР