За първи път в НАТФИЗ обучават студенти по подводно операторско

...
За първи път в НАТФИЗ обучават студенти по подводно операторско
Коментари Харесай

В НАТФИЗ обучават студенти по подводно операторско майсторство

За първи път в НАТФИЗ образоват студенти по подводно операторско майсторство. Стефан Тодоров е един от доайените на подводното операторство в България. Работил е по над 60 игрални и документални кино лентата, а в този момент ще образова студентите-оператори в НАТФИЗ.

„ Моята цел беше да ги заинтригувам от това какво биха могли да видят и да преживеят под водата, и да го пресъздадат на екрана, без значение дали това ще бъде за телевизия, игрално или писмено кино. Това са хора, които работят в свободни, открити води, и поради това се желае и водолазна, характерна подготовка.”, уточни Тодоров, предава БТВ.

Под водата човек е съвсем в безтегловност, а това оказва помощ на оператора да се движи гладко и елементарно да реализира забавни гледни точки.

„ Той става част от един тим, който има общи цели и общи ползи под водата и дават отговор един за различен хората под водата, другарството се развива доста повече”, уточни лекторът в НАТФИЗ.

Стефан ще води идващия курс следващата година, а школите на НАТФИЗ отварят порти и за искащи, които не са студенти в Академията.

„ Имаме школи по постановка, по монтаж, по операторство, по анимация. В театралния факултет имат школа „ Актьорско майсторство”. Учебният материал го сервират нашите преподаватели - професори, доценти”, сподели проф. д.н. Любомир Халчев от НАТФИЗ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР