За първи път в нашата борба срещу „Ислямска държава” в

...
За първи път в нашата борба срещу „Ислямска държава” в
Коментари Харесай

US-генерал попари Москва: Стига сте дърдорили глупости, нищо не може да ни направите в Сирия!

За първи път в нашата битка против „ Ислямска държава” в Сирия, която стартира през 2014 година, американски изтребител смъкна сирийски военен аероплан. Военните удостоверяват, че случаят е станал, откакто изтребител на Асад е хвърлил бобмби по подкрепяните от Съединени американски щати въстаници близо до Ракка, предава Fox News в емисията си „ Горещите новини”.

Ето блиц-интервюто по тематиката на Fox News с военния специалист, армейски военачалник от запаса Джек Кин:

-Ние им казвахме да не вършат това, само че те не ни послушаха и в този момент си заплащат. Нека да поговорим за това с военния анализатор на Fox News, армейски военачалник от запаса Джек Кин. Генерале, какъв брой доста е това, което се случи?

-Това отразява напрегната обстановка в Източна Сирия. Какво се случва тук? Както е известно ние поддържаме силите, които се приготвят да щурмуват Ракка – столицата на „ Ислямска държава”, техният така наречен халифат. Ще отбележа за феновете, че множеството от водачите на ИД се трансферираха отсам в долината на река Ефрат, ситуирана югоизточно.

Същевременно иранците не желаят Съединените щати да получат въздействие над Източна Сирия. Те желаят да управляват долината на река Ефрат, която отива непосредствено в Ирак. Порази тази причина иранците подтикват силите на режима да нападат сухопътните сили, които поддържат Съединени американски щати. На тях им е належащо точно войските на режима да нанесат проваляне на ИД, с цел да запазят контрола над тази част от страната. Това е действителната стратегическа обстановка в тази зона.

-Ние свалихме сирийски аероплан, а Русия, по данни на лондонския вестник The Independent, „ откакто Съединени американски щати за първи път унищожиха аероплан на силите на режима, даде обещание да смъква всички въздушни цели в Сирия”. С други думи: ”Ей, Съединени американски щати, в този момент вие сте наред!”.

-Не, всичко това са нелепости. Те няма да стрелят по американски самолети и няма да се борят със Съединени американски щати. Техните сили и средства в Сирия са лимитирани в съпоставяне със Съединени американски щати. Ето за какво това още веднъж са единствено диалози и кухи закани, това към този момент сме го чували. На мен доста ми хареса това, че за първи път от началото на този спор ние не разрешаваме на никого да ни мрънка и да ни укорява, ние започнахме да подхващаме действителни крачки. Наш изтребител за първи път от 20 години смъкна изтребител на друга страна!

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР