За първи път в Медицински университет – Пловдив се проведе

...
За първи път в Медицински университет – Пловдив се проведе
Коментари Харесай

Първи по рода си обучителен курс приключи в МУ Пловдив

За първи път в Медицински университет – Пловдив се организира 5-дневна обучителна стратегия, ориентирана към учители от европейските страни, преподаващи разнообразни дисциплини на британски език и получили финансиране по стратегия " Еразъм+ “, КД1. Съществуват доста просветителни центрове в Европа в Холандия, Австрия, Германия, Швейцария, които оферират положителни практики и образование на преподаватели.

Европейската комисия предлага съдържателно езиково интегрирано образование CLIL като един от най-ефективните способи във всички браншове на образованието. Програмата " Еразъм + “ дава опция на преподавателите да придобият професионален опит в региона на CLIL като част от просветителните тактики на съответната институция.

Участници в образованието бяха 8 учители от колежа в белгийския град Брюж. Курсът се провежда със съдействието на доцент доктор Боян Владимиров  – институционален координатор по стратегия Еразъм +. В него вземат присъединяване и преподаватели по непознати езици от МУ – Пловдив.

Обучителят Кийт Кели е с дълготраен опит в преподаването на CLIL методология в разнообразни европейски страни. Той води такива курсове в университета във Виена. Автор е на учебници и образователни материали на издателства като Оксфорд и Макмилан. Носител е на влиятелната премия ELTon на Британския Съвет за 2017 година за нововъведения в образованието по британски език и за основаване на запаси за обучители и обучавани. Обучаващите се преподаватели от Белгия са задоволени от знанията, които получиха и от сърдечния банкет от страна на Медицински университет Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР