За първи път в медиите изтекоха клипове от ареста на

...
За първи път в медиите изтекоха клипове от ареста на
Коментари Харесай

Изтече видео от ареста на Джордж Флойд

За първи път в медиите изтекоха клипове от ареста на афроамериканеца Джордж Флойд. Те са от камерите на служителите на реда, като Daily Mail не разкрива от кое място разполага с тях.

Чува се Флойд да моли за помощ и да вика майка си в продължение на няколко минути.

В едното видео някогашният служител на реда Томас Лейн се конфронтира с Флойд и се пробва да го измъкне от колата му, с револвер, ориентиран в неговата посока. По-късно в фрагментите Флойд пада на земята, до момента в който офицерите го водят към патрулката.

Друг видеоклип наподобява идва от камерата, носена от някогашния служител на реда Александър Куанг. На него се вижда, че Флойд се съпротивлява, след което упрекнатият за убийството му служител на реда Дерек Шовин притиска с коляно на врата на Флойд.

" Моля, не мога да вдишвам ", споделя Флойд във видеото.
 Под гаранция излезе служител на реда, упрекнат за убийството на Флойд
Под гаранция излезе служител на реда, упрекнат за убийството на Флойд

Разследването продължава

След това Куанг открива, че не можа да откри пулса на арестувания.

Видео от камерата на Шовин към момента не е пуснато.

Досега съдът беше разрешил гледането единствено на видеоклиповете, макар че бяха пуснати преписи от някои от телесните камери.

Припомняме, че едно от някогашните ченгета, забъркани в убийството на афроамериканеца Джордж Флойд в Минеаполис, Ту Тао беше освободен под гаранция.

Ту Тао е упрекнат в съучастничество и подбудителство към убийството на Флойд. Бившият служител на реда беше освободен под гаранция от 750 хиляди $.

Гаранция беше платена и за Лейн и Куанг, които са с сходни обвинявания, заяви малкия екран. Обвиненият директно за убийството на Флойд - Дерек Чавин, остава в ареста.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР