За първи път в китайски университет ще бъдат открити специалности,

...
За първи път в китайски университет ще бъдат открити специалности,
Коментари Харесай

Китайски университет ще подготвя специалисти в областта на науката и медицината за мозъка

За първи път в китайски университет ще бъдат открити специалности, свързани с научните проучвания на мозъка. В неотдавна основания Факултет по науки и медицина за мозъка Университетът на Джъдзян ще приготвя студенти в бакалавърски стратегии по невробиология и невропсихология, оповестява " Радио Китай ".

Китай е изправен пред голяма бездна от неналичието на експерти в областта на мозъчните науки. Статистиките сочат, че страната се нуждае от минимум 100 000 психиатри, а подготовката на висококвалифицирани учени в региона на медицината за мозъка е от решаващо значение за развиването, сподели заместник-деканат на факултета Джоу Юдун.

Ли Сяомин, който е професор в новия факултет, съобщи, че основаването му има за цел да приготви висококвалифицирани, новаторски млади експерти в областта на науките за мозъка, неврологията, неврохирургията и психиатрията.

На студентите по невробиология и невропсихология Факултетът по науки и медицина за мозъка на Джъдзиянския университет ще предлага и курсове свързани с изкуствения разсъдък. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР