За първи път в кариерата си световният номер 48 Душан

...
За първи път в кариерата си световният номер 48 Душан
Коментари Харесай

Душан Лайович за първи път на полуфинал на Мастърс

За първи път в кариерата си международният номер 48 Душан Лайович се класира на полуфинал в тенис шампионат от сериите “Мастърс”. Това се случва в Монте Карло, откакто сърбинът отстрани с 6:4, 7:5 за 1 час и 48 минути игра италианеца Лоренцо Сонего.

Лайович не бе печелил нито един дуел в предходните си три участия в Княжеството, само че този сезон сервира една от огромните изненади, побеждавайки Доминик Тийм - единственият човек с победа над Рафаел Надал на клей през последните две акции на алено. Не е за подценяване и триумфът му над Давид Гофен в първия кръг, както и над Малек Жазири в идната фаза.

What a moment for @Dutzee

Watch the #RolexMCMasters quarters on the @TennisTV app https://t.co/su5WN0F3ZO pic.twitter.com/6I5LMglTDd
— ATP Tour (@ATP_Tour) April 19, 2019
Единственият предходен четвъртфинал на “Мастърс” в кариерата на Лайович също бе на клей - в Мадрид предходната година, когато бе спрян от Кевин Андерсън. Сонего пък дебютира в съществена скица на “Мастърс” този сезон и се възползва изцяло от шанса си при жребия, елиминирайки поредно Андреас Сепи, Карен Хачанов и Камерън Нори.

Въпреки че записа проваляне, италианският квалификант към този момент може да се похвали с 24 победи през 2019-а, което е повече от половината му извоювани мачове за целия минал сезон. Той обаче още не може да прескочи четвъртфиналите на шампионат, като отстъпи на Жо-Вилфред Цонга в Маракеш, и на Матео Беретини и Матс Морайнг в “Чалънджър”-и.

.@Dutzee battles past Lorenzo Sonego 6-4, 7-5 at #RolexMCMasters for a place in his first #ATPMasters1000 semi-final.

1 set point saved at 4-5, 30/40 in the second set pic.twitter.com/yUSe1mGp47
— ATP Tour (@ATP_Tour) April 19, 2019
Лайович ще се изправи против спечелилия от двойката Новак Джокович - Даниил Медведев на полуфиналите. Той бе с по-солидният сервис от двамата със Сонего и се възползва от три от четирите си благоприятни условия за пробив в мача, като в това време избави три от четирите брейк-пойнта на противника. Той записа съдбоносен пробив за 6:5 във втория сет с отлично воле на мрежата и по-късно материализира втория си мачбол, с цел да запише най-големия триумф в кариерата си.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР