За първи път в историята си руският хокеен отбор спечели

...
За първи път в историята си руският хокеен отбор спечели
Коментари Харесай

Руснаците грабнаха олимпийското злато в хокея след епичен финал с Германия

За първи път в историята си съветският хокеен тим завоюва олимпийската купа като независима страна. В героичен край с Германия съветските хокеисти надвиха с 4:3 след продължение. Кирил Капризов означи решителната шайба 9:40 минути преди финалната сирена в продължението.

Златото е осмо за Русия в хокея след 1956, 1964, 1968, 1972, 1976, 1984 и 1988 година. Всички тези оценки обаче пристигнаха под името Съветски съюз. Русия не беше играла край в продължение на 20 години, откакто в Нагано през 1998 година отстъпи на Чехия.

Първата третина беше доминирана руснацитеи секунда преди нейния край Вячеслав Войнов откри резултата, завършвайки композиция сред Гусев и Капризов. В средата на втората четвърт Бундестима отговори и посредством Феликс Шутц резултатът стана еднакъв.

 Руснаците сграбчиха олимпийското злато в хокея след героичен край с Германия
© Reuters

Решителната част беше доста забавна и головете заваляха. След спокойни първи 13 минути, двата тима подвигнаха темпото и в границите на 10 секунди небрежно си размениха две шайби.

Първо Никита Гусев изведе руснаците напред, само че в ответната офанзива Доминик Кахун изравни – 2:2. Само 3:15 минути преди края Германия за първи път излезе напред след шайба на Йонас Мюлер.

Трилърът беше цялостен и единствено 55 секунди преди края Русия изравни в миг, в който беше с човек по-малко на леда. Никита Гусев получи шайбата покрай вратата и не сгреши.

В продължението надмощието беше поделено като още първоначално втаратят на Бундестима Аус ден Брикен трябваше да прави ефектно избавяне, с цел да не позволява шайбата в мрежата си.

 Кирил Капризов (вляво) означи победната шайба.
© Reuters

Кирил Капризов (вляво) означи победната шайба.

Той обаче беше безпомощен девет миути преди финалната сирена, когато Капризов осъществя след подаване на Гусев, с цел да донесе успеха на съветските хокеисти.

Лидерите на Сборная Гусев и Капризов ознаменуваха мощната си игра по време на целия шампионат, откакто приключиха първи и втори в листата на реализаторите.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (262)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР