За първи път в историята си Австрия ще бъде управляна

...
За първи път в историята си Австрия ще бъде управляна
Коментари Харесай

Австрия с жена канцлер за първи път

За първи път в историята си Австрия ще бъде управляна от жена канцлер. Председателят на Конституционния съд в Австрия Бригите Бирляйн бе избрана за поста от австрийския президент Александър Ван дер Белен, откакто държавното управление на Себастиан Курц бе свалено с избор на съмнение от Народното събрание. Политическата рецесия се развихри в границите на дни, малко преди изборите за Екологичен потенциал, откакто в медиите изтече неизвестен видеозапис, на който се вижда по какъв начин съдружният сътрудник на Курц от крайнодясната партия- Хайнц-Кристиан Щрахе, станал след това вицепремиер, води секрети договаряния с мнима племенница на съветски олигарх за финансиране на предизборна акция против обещания за обезпечаване на огромни държавни планове.

69-годишната юристка поема властта до предварителните избори, се споделя в изказване на австрийския президент, представено от БГНЕС.

Бирлайн е ръководител на австрийския Конституционен съд от 2018 година насам. И на този пост тя е първата жена в Австрия. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР