За първи път в историята Ниагарският водопад ще бъде осветен

...
За първи път в историята Ниагарският водопад ще бъде осветен
Коментари Харесай

Ниагарският водопад грейва в цветовете на българския трибагреник

За първи път в историята Ниагарският водопад ще бъде осветлен в цветовете на българския трикольор във връзка Националния празник на България - . Инициативата едно от най-красивите естествени феномени в света да грейне в бяло, зелено и алено е единствена по рода си до през днешния ден и ознаменува значим празник от навършването на 55 години дипломатически връзки сред България и Канада. Организатор на събитието е генералното консулство на България в Торонто, с поддръжката на посолството на Република България в Канада.
Светлинното шоу на 3-ти март ще може да се следи сред 22:00 ч. и 22:15 ч. канадско време (05:00 ч. – 05:15 ч. в България), както от канадския бряг, по този начин и от Съединени американски щати.То може да бъде проследено ина живо във Facebook страницата на генералното ни консулство в Торонто - https://www.facebook.com/TorontoBulgaria/. Заради въведените противоепидемичнимеркиот страна на управляващите, уредниците приканват българските жители на място да останат по домовете си и да проследят събитието онлайн.
 Гугъл не пропусна да ни поздрави за 3-ти март Гугъл не пропусна да ни поздрави за 3-ти март
Гугъл поздрави българите на националния празник на страната. Интернет търсачката смени логото си с българския трикольор във връзка 13...
Република България и Канада откриват дипломатически връзки на 30 юни 1966 година През 1967 година е намерено българско посолство в Отава, а през 1976 година генерално консулство в Торонто. След демократичните промени в Източна Европа ползата на Канада към района се усилва. Създават се условия за определяне на разговор на високо ниво. В интервала 24 – 27 април 2002 година е осъществено първото в историята на двустранните връзки публично посещаване на министър на външните работи на България в Канада. Последвалите визити на наши министерски делегации през 2002 и 2003 година спомагат за създаване на рамката на политическия разговор. Канада поддържаше интензивно разширението на НАТО и бе първата страна, утвърдила присъединителните протоколи за участието ни в НАТО (28 март 2003 г.). Канада поддържа и кандидатурата на България за участие в Европейския съюз.
През м. септември 2018 година посещаване в Канада реализира заместител министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева. Министър Захариева взе присъединяване в първата публична Среща на дамите министри на външните работи в гр. Монреал и организира двустранна среща с министъра на туризма, формалните езици и франкофонията на Канада Мелани Жоли. Страната ни поддържаше поредно договарянията за подписване на Всеобхватното икономическо и комерсиално съглашение (СЕТА) и Споразумението за стратегическо съдействие (SPA) сред Европейски Съюз и неговите страни членки, от една страна, и Канада, въпреки това. Двете съглашения бяха публично подписани на Срещата на най-високо ниво Европейски Съюз – Канада на 30 октомври 2016 година в Брюксел и подлежат на ратификация от обособените страни членки на Европейски Съюз. Законът за одобрение на SPA бе признат от Народното събрание на 6 декември 2018 година СЕТА се ползва краткотрайно от 21 септември 2017 година и е в развой на одобрение. На 1 декември 2017 година бяха отстранени визовите ограничавания за краткосрочно престояване на територията на Канада за всички категории български жители. Това е един от огромните и заслужени триумфи на българската дипломация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР