За първи път в историята националният отбор на Германия по

...
За първи път в историята националният отбор на Германия по
Коментари Харесай

Германия за първи път е на финал за Купата на конфедерациите

За първи път в историята националният тим на Германия по футбол ще играе във финала за Купата на конфедерациите на ФИФА. В днешния втори 1/2-финал от шампионата в Русия международният първенец разгроми първенеца на Северна и Централна Америка Мексико с 4:1. Мачът се игра на ст. „ Фишт “ в Сочи, който ще бъде измежду арените и по време на Мондиал `18 идващото лято.

Бундестимът предреши борбата още в самото начало. В рамките единствено на 2 мин. Леон Горецка се разписа два пъти – в 6-ата след подаване отдясно на Бенямин Хенрикс халфът на „ Шалке 04 “ стреля неспасяемо от дъгата на наказателното поле, а в 8-ата получи извеждащ пас от Тимо Вернер в наказателното поле и още веднъж преодоля мексиканския вратар Гийермо Очоа.

В края на полувремето „ ацтеките “ пробваха да върнат интригата, само че нямаха задоволително шанс. Най-чистото състояние за северноамериканците пропусна нападателят на „ Байер “ (Леверкузен) Хавиер Ернандес, който в 38-ата мин. остана самичък очи в очи с Марк-Андре тер Стеген, само че насочи топката над вратата му.

Всичко бе дефинитивно решено с триходова композиция в 59-ата мин., когато капитанът на германците Юлиан Дракслер изведе Йонас Хектор в наказателното поле, той обърна към Вернер, който от десетина метра насочи топката в опразнената врата. В 75-ата мин. Раул Хименес уцели горната греда след удар с глава, а мексиканците въпреки всичко се разписаха почетно в 89-ата мин. след отдалечен изстрел на Марко Фабиан. Последното попадение вкара немската запаса Амин Юнес в добавеното време.

Досега най-хубавото класиране на Германия в конкуренцията за Купата на конфедерациите бе 3-то място през 2005 година В домашни си шампионат тогава „ маншафтът “ загуби на 1/2-финал с 2:3 от Бразилия, след което надви в дребния край над Мексико с 4:3 след продължения.

Сега противник на Германия във финала ще бъде първенецът на Южна Америка Чили. Двата отбора към този момент се срещнаха в груповата фаза и звършиха 1:1 в Казан. Мачът за трофея е в неделя (2 юли) от 21 ч. българско време на ст. „ Крестовский “ в Санкт Петербург. По същото време в събота (1 юли) е срещата за бронзовите медали сред Мексико и Португалия на ст. „ Откритие Арена “ в Москва. И двата дуела ще бъдат предавани по Българска национална телевизия и Българска национална телевизия HD.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР