За първи път в историята на Великобритания семейна двойка джендър

...
За първи път в историята на Великобритания семейна двойка джендър
Коментари Харесай

Двойка джендър флуиди си роди дете и то заяви: Ще разбера какво съм, когато порасна

За първи път в историята на Англия фамилна двойка джендър флуиди ще възпитава дете не като момиче или момче, а като " човек ". Ники и Луиза Дрейвън не признават това, което обществото им поставя като хомоти и принуждава да се разпознават като мъже или дами. Самите те не подхождат на пола, с който са били родени.
Луиза се е родила мъж, само че сега е в развой на промяна в жена. Ники пък се е родила жена, само че се разпознава и като мъж, и като жена - може да носи и токчета и груби мужки облекла.
джендър флуидите са хора, чиято полова ориентировка и полова принадлежност се трансформира с течение на времето.
Двойката има дете на име Стар. Луиза е неговият биологичен татко, само че тя играе ролята на майката, а Ники, назад, е биологическата майка, само че малчуганът я назовава тате. Двойката е предходна под венчилото през 2012 година и бе първото напълно женско семейство във Англия.


" Никой от нас не е завързан към пола, с който е роден. Искаме нашето дете да мисли по същия метод ", споделя Луиза.

Малчуганът Стар, роден момче, обича да си играе с кукли, да носи грим и да се облича в облекла и на двата пола. През септември той за първи път ще престъпи прага на учебно заведение и ще носи униформа на момче, само че към този момент е избрал цвета ѝ - розов. Момчето споделя, че единствено ще реши какво ще бъде - мъж или жена, когато порасне. Родителите пък изцяло го поддържат. Ръководството на учебното заведение също съобщи, че почита половия неутралитет на Стар.


Родителите използват във връзка с Стар " той " и " него ", само че в никакъв случай не упорстват за някакъв избран пол. Те му разрешават да носи клинове, да си играе с кукли Барби и с колички. При това момчето единствено е решило на кого да споделя мама и тати. Луиза е почнала да живее като жена година преди раждането на Стар, само че е чувствала, че не е в вярното тяло още от 8-годишна.

Въпреки това, че фамилията се усеща удобно, тя се сблъсква с огромни негативи от страна на непознати. Преди две седмици водач на автомобил извикал на Луиза, че избира да си пререже гърлото, в сравнение с да стане като нея. Освен това, другите деца постановат възгледите си на Стар, което не се харесва доста на неговите родители.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР