За първи път в историята на световното изложение Зелена седмица

...
За първи път в историята на световното изложение Зелена седмица
Коментари Харесай

За първи път България е партньорска страна на световното изложение Зелена седмица в Берлин


За първи път в историята на международното ревю " Зелена седмица ” в Берлин България е партньорска страна. Страната ни обичайно взе участие в това най-голямо ревю в света в региона на храните и земеделието, където с изключение на тесните експерти вземат участие и политици, тъй като по време на " Зелената седмица " се приготвят и не малко политически решения в региона на земеделието.

Тази година той панаирът притегли представители на медии от 70 страни. Очаква се до края му през изложбените покои да преминат половин милион гости, които ще видят 65 национални щанда, представящи хранителната промишленост, земеделието и горското стопанство от целия свят.
В изявление за предаването " Събота 150 " на стратегия " Хоризонт " Ралф Петров , представител на Берлинския панаир за България, описа:
Изложбените покои са в западната част на Берлин и когато Берлин беше разграничен, изобщо Европа беше разграничена, Западен Берлин беше една самобитна витрина на това какво се прави в Западна Европа. По време на Студената война " Зелената седмица " беше един инструмент да се покаже преимуществото на пазарната стопанска система. През тези години България не е взела участие, само че когато идват измененията през 1989 година Министерството на земеделието интензивно взе участие всяка година.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Веселина Миланова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР