За първи път в историята на руския печат трите главни

...
За първи път в историята на руския печат трите главни
Коментари Харесай

3 вестника в Русия излязоха с еднакви страници в защита на журналист. И изкупиха целите им тиражи

За първи път в историята на съветския щемпел трите основни бизнес издания в страната -   " Ведомости ", " Коммерсант " и РБК, през днешния ден излизат с еднакви първи страници и обща публицистична публикация със заглавие  " Аз съм/Ние сме Иван Голунов ".
 Арестът на съветския публицист ще стигне до Страсбург  Разследващ публицист е задържан в Москва
По този метод публицистите от трите всекидневника показват взаимност с проверяващия журналист Иван Голунов, който беше задържан в четвъртък по обвиняване, че е разпространявал опиати. Той беше обичай от полицията, лишен от правото на телефонно позвъняване и опцията да повика юрист.

След като получи мощна социална поддръжка, в събота журналистът бе подложен под домакински арест. Днес стана ясно, че няма никакви следи от наркотици върху дланите и под ноктите на Голунов. 

В публицистичната си публикация " Ведомости ", " Коммерсант " и РБК упорстват за транспарантно разследване по делото против журналиста:

" Ние не одобряваме показаните от следствието доказателства за виновността на Иван Голунов за безапелационни, а събитията към задържането му предизвикват основателни съмнения в това, че при провеждането на следствените дейности е нарушено законодателството.

Не изключваме задържането и последвалият арест на Голунов да са свързани с професионалната му активност.

Настояваме за щателна инспекция на дейностите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, причастни към задържането на Иван Голунов - дали тези дейности подхождат на законодателните правила. Настояваме резултатите от тази инспекция да бъдат предоставени на медиите ", пишат публицистите от трите издания.

Същевременно Руската редакция на Би Би Си и организация Интерфакс оповестяват, че днешните броеве на  " Ведомости ", " Коммерсант " и РБК са напълно изкупени в Москва и Санкт Петербург още до обяд.

Продавачите на вестници в двата града описват, че в никакъв случай до момента не е имало толкоз огромен интерес към трите издания.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР