За първи път в историята на плувния маратон Галата-Варна участниците

...
За първи път в историята на плувния маратон Галата-Варна участниците
Коментари Харесай

Участниците в плувния маратон Галата-Варна за първи път ще финишират на плажа

За първи път в историята на плувния маратон Галата-Варна участниците ще финишират на плажната линия, а не както бе до момента на втора буна. Това решение беше взето по време на първото съвещание на Организационния комитет, което се организира в Юнашкия салон във Варна, оповестиха уредниците.
Подготовката за осемдесетото юбилейно издание на обичайна демонстрация към този момент започва. Маратонът е на 2 август, неделя. Тази година Галата-Варна ще бъде съгласуван напълно с условията, наложени от епидемиологичната конюнктура в страната към датата на осъществяване.

От осемдесетото юбилейно издание на маратона се вкарва и нова система за регистрация за присъединяване. Желаещите да се включат в тазгодишното издание на проявата би трябвало наложително да създадат регистрацията си онлайн. Платформата за записване ще започва на страницата на маратона www.varnamaratom.info, меню " Регистрация ", до дни.

Тогава ще бъдат оповестени точните условия за регистрация и ще бъде оповестен крайният период за записване. Плувци, които не са регистрирани онлайн до избрания период, няма да бъдат допускани до старта. Организаторите прецизират, че записаните досега в миналогодишните регистрационни форми, би трябвало наложително да създадат повторна регистрация в новата платформа.

По предложение на основния арбитър на маратона Вили Цеков по отношение на юбилейното издание на маратона контролното време за финиширане на плувците се усилва от 90 на 100 минути след финала на спечелилия, като концепцията е по отношение на празника повече хора да завършат сполучливо плуването.

Организатори на маратона са Военноморски сили, Община Варна и плувният първенец на България ПСК " Черно море ". Председател на Организационния комитет на юбилейното издание е кметът на Варна Иван Портних, а проявата е под патронажа на министъра на спорта Красен Кралев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР