За първи път в историята на Обединеното кралство броят на

...
За първи път в историята на Обединеното кралство броят на
Коментари Харесай

Мюсюлманите във Великобритания се увеличават

 За първи път в историята на Обединеното кралство броят на мюсюлманското население  надвиши 3 милиона души, написа английският вестник The Daily Mail, базирайки се на изследване на Службата за национална статистика. Отбелязва се, че измежду всички религии точно ислямът показва най-високите темпове на напредък. Що се отнася до християнството, броят на неговите почитатели понижава, добавя Агенция " Фокус “.

Броят на евреите и будистите остават на същите равнища. В същото време една трета от популацията на Англия или не изповядва никаква вяра, или не желае да разисква своите убеждения.

Според The Daily Mail при преброяването през 2011 година във Англия е имало 2,7 милиона мюсюлмани. Така техният брой се е нараснал с повече от 400 хиляди души. От своя страна броят на християните през 2011 година е бил 33,2 милиона, само че до 2016 година е паднал до 32,7 милиона.

Проучването споделя, че към момента не са открити точните аргументи за увеличението на мюсюлманското население.

Освен това изданието написа, че новите данни не дават сведения за географското разпространяване на мюсюлманите във Англия, само че такива може да бъдат открити в преброяването през 2011 година Областите с максимален дял от мюсюлманското население са били в Лондон (две области с дял надлежно 34,5% и 32%), както и в Блекбърн, Йоркшир, Бирмингам и Лутън.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР