За първи път в историята на конкурса Мис Невада“ короната

...
За първи път в историята на конкурса Мис Невада“ короната
Коментари Харесай

Транссексуална стана „Мис Невада“

За първи път в историята на състезанието „ Мис Невада “ короната бе връчена на транссексуална жена. Победителка стана 27-годишната Каталуна Енрикес, която завоюва конкуренцията в Лас Вегас в конкуренция с още 21 претендентки. Тя ще показа щата на " Мис Съединени американски щати " през ноември и по този начин ще стане първата транссексуална жена, взела участие в най-популярния конкурс за хубост.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Kataluna Enriquez (@mskataluna)

„ За мен е значимо приобщаването, разнообразието и представянето. Това е нещо, което не съм имала в израстването си и към момента липсва в днешния свят “, разяснява след успеха Енрикес, представена от The New York Post.

„ Днес съм горда цветна трансжена. Лично аз научих, че разликите ми не ме вършат по-малко, а повече от другите “, продължи тя. След успеха тя поздрави ЛГБТ общността в Инстаграм с думите: " Моята победа е наша победа. Току що създадохме история. ”

Transgender woman wins Miss Nevada USA pageant, making history https://t.co/v7kYS8Pa3Zpic.twitter.com/X9P6wzyPCa
— New York Post (@nypost) June 29, 2021
 

Новата Мис Невада разкрива, че е имала тежко детство – „ Пътят ми в живота не беше лек. Борих се с физически и душевен тормоз. Борих се с проблеми с психическото здраве. Нямах обикновено детство, нямах поддръжка. Но не преставам да съумявам, оставам жив и съм пътеводна светлина за доста хора ”, добави тя.

Енрикес е дизайнер и има своя фешън линия, по тази причина избира да мине по подиума с няколко тоалета, които сама е основала. Сред тях е и красива блестяща рокля с пайети в цветовете на дъгата. Преди да взе участие в състезанието " Мис Невада ", Каталуна сграбчва купата " Мис Силвър Стейт Съединени американски щати ".



Междувременно стана ясно, че за първи път в тазгодишните Олимпийски игри ще взе участие транссексуална жена..

Продължава на идната страница
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР