За първи път в историята изцяло дамски екип ремонтира Международната

...
За първи път в историята изцяло дамски екип ремонтира Международната
Коментари Харесай

За първи път в историята изцяло дамски екип ремонтира космическата станция

За първи път в историята напълно дамски екип ремонтира Международната галактическа станция , оповестява АП. Екипът от дами напусна станцията, с цел да поправи част от електрозахранването.

Първото сходно начинание трябваше да се организира предходната пролет . Кристина Кох и Ан Макклейн трябваше да изоставен Международната галактическа станция и да слагат акумулатори, само че в последна сметка взе участие единствено Кох поради липса на костюми със междинен размер.

Но през днешния ден астронавтите на НАСА Кристина Кох и Джесика Меир излязоха една по една от станцията, с което влязоха в историята . За първи път станцията се ремонтира от екип, в който няма мъже.

Катрин Съливан е първата американка, взела участие в галактическа разходка. Тя влиза в историята на страната си преди 35 година
 НАСА сподели галактическите костюми, предопределени за първата жена на Луната
НАСА сподели галактическите костюми, предопределени за първата жена на Луната

Новото потомство галактически скафандри са направени за програмата " Артемис "

Администраторът на НАСА Джим Брайдънстайн гледа огромното събитие от централната на организацията във Вашингтон.

Ние имаме точните хора за точната работа в точното време. Те въодушевяват хората по целия свят, в това число и мен. Много съм въодушевен от тази задача, разяснява той.
 Снимка 448382
Източник:

Кох и Меир трябваше да слагат нови акумулатори през идната седмица, само че бяха принудени да излязат три дни по-рано поради проблем с техниката, зародил през уикенда. Те ще заменят остаряло зарядно за акумулатори за една от трите нови акумулатори, сложени предходната седмица от Кох и Андрю Морган.

Меир прави дебют. Тя е 228-ият човек в света, който излиза на галактическа разходка и 15-тата жена . Това е четвърто излизане от станцията за Кох, която към този момент е седем месеца на станцията от 11-месечната й задача, което ще я направи дамата с най-дълъг престой на Международната галактическа станция.
 Снимка 448380
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР