За първи път в историята германският автомобилен производител Daimler ще

...
За първи път в историята германският автомобилен производител Daimler ще
Коментари Харесай

За първи път в историята чужденец застава начело на Mercedes

За първи път в историята немският авто производител Daimler ще има изпълнителен шеф, който няма да е немец. Шведът Ола Калениус наследява досегашният началник Дитер Цетше, а смяната идва 2 години по-рано от плануваното. С този ход немската компания се изправя против опустошителните промени в автомобилната промишленост, написа Bloomberg.

49-годишният Калениус, който до момента отговаряше за развиването в немската компания, ще поеме кормилото на Daimler през 2019 година Той е предстоящ правоприемник на 65-годишният Цетше, който е подложен на напън от страна на регулаторите поради дизеловите излъчвания .

" В лицето на Ола Калениус, назначаваме приет и сполучлив изпълнителен шеф с интернационален опит отпред на Daimler ", сподели ръководителят на борда Манфред Бишоф, който ще бъде сменен от Цетше през 2021 година след двугодишен интервал на изстудяване.

 Шефът на Daimler си направи селфи с новия Mercedes A-класа
Шефът на Daimler си направи селфи с новия Mercedes A-класа

Моделът ще има и версия с каросерия седан

Цетше прекара 12 години отпред на немската компания и имаше голям принос за развиването й.

" Дитер Цетше изигра основна роля в оформянето на Daimler и обезпечи отличното му стратегическо позициониране към подвижността на бъдещето ", добави Бишоф.

Преходът на върха идва в сериозен миг за най-големия производител на първокласни коли, както и за производителя на товарни коли. През юни Daimler стана първият авто производител, който понижи годишните си цели, изправен пред непредсказуемите последствия от комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай, както и ценовия напън върху невижданите разноски за електрически коли.

Производителят на Mercedes-Benz, откакто пое водачеството в първокласния сегмент от BMW през 2016 година , също бе подложен на деликатна инспекция на настройките на дизеловите му мотори, с цел да отговори на условията за излъчванията, което докара до следствия в Съединени американски щати и Германия.

 Mercedes провокира Tesla с електрическа S-класa
Mercedes провокира Tesla с електрическа S-класa

Седанът ще се споделя EQ S и ще е с по-голям пробег от съперниците си

Калениус " наподобява като разумно решение ", откакто сполучливо заема основни управнически позиции, сподели Свен Дирмайер, анализатор в Independent Research.

С повишението му Daimler избира дълготраен чиновник, който се издига до върха. Той отговаряше за продажбите на Mercedes-Benz и оглавяваше звеното за спортни коли AMG. Назначаването му за шеф на отдел " Развитие " в края на 2016 година му даде преимущество в конкуренцията за правоприемник на Цетше, което подтикна ръководителя на камионите на Daimler Волфганг Бернхард да напусне.

Като се имат поради провокациите, подбудени от трансформацията на автомобилната промишленост, надзорният съвет има намерение да приготви подобаващото заместничество на ранен стадий ", споделиха от компанията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР