За първи път в историята екипаж само от жени може

...
За първи път в историята екипаж само от жени може
Коментари Харесай

За първи път женски екипаж ще направи космическа разходка

За първи път в историята екипаж единствено от дами може да отиде на галактическа разходка на борда на Международната галактическа станция.

Американските астронавти Ан Маклейн и Кристин Кох се чака да полетят в космоса на 29 март. Първоначално полетът е бил плануван за есента. Неговият шеф също е жена - Мери Лорънс, както и контролиращият пътуването - Джаки Каджи. То би трябвало да бъде с дълготрайност седем часа.
Ан Маклейн, астронавт: Мисля, че кариерата ми и може би самото ми наличие на Международната галактическа станция демонстрира, че дамите и девойките могат да реализират всичко. Без извинения!
Ан Маклейн и Кристин Кох са били част от астронавтския клас на НАСА през 2013 година, в който половината участници са дами. За присъединяване в него били подадени над 6100 формуляра.

В момента Макклейн е на борда на МКС като част от експедиция 58, до момента в който Кох ще полети на 14 март, с цел да доближи експедициите 59 и 60 с пълководец Алексей Овчинин и астронавта Ник Хейг.

Според НАСА галактическите разходки се организират по разнообразни аргументи - осъществяване на работа отвън галактическия транспортен съд, осъществяване на научни опити, тестване на ново съоръжение, корекция на спътници или галактически кораби, които към този момент са в космоса - вместо да ги връщат на Земята, с цел да ги поправят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР