За първи път в историята две жени излязоха в открития

...
За първи път в историята две жени излязоха в открития
Коментари Харесай

​За първи път в историята две жени излязоха в открития космос

За първи път в историята две дами излязоха в открития космос. След близо 7-часовата си галактическа разходка астронавтките се прибраха сполучливо в Международната галактическа станция и даже разговаряха с президента Доналд Тръмп.
Кристина Кук и Джесика Миър писаха история, когато излязоха в открития Космос. За Миър това беше дебют в галактическите разходки, а за Кук - четвърто излизане. Мисията им се очакваше да продължи пет часа, само че двете останаха отвън Международната галактическа станция близо седем часа.
След това президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се свърза с тях:
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: "Чувате ли ме? "Джесика Миър, астронавт: "Чуваме ви! Чуваме ви! "Доналд Тръмп: "Страхотно, започнах да се тормозя за вас ".
Тръмп поздрави двете астронавтки за историческото достижение и не пропусна да означи, че след стъпването на Луната, следва Марс.
Джесика Миър, астронавт: "Надяваме се да вдъхновим всички, освен дамите, че всеки, който има фантазия, огромна фантазия, може да я реализира, в случай че работи интензивно ".
НАСА планираше първата напълно дамска галактическа разходка да се състои напролет, само че дефицит на подобаващи по мярка скафандри я отсрочи.
В момента на Международната галактическа станция с изключение на Кук и Миър се намират още четирима астронавти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР