За първи път в ефир ръководството на фирмата "Джи Пи

...
За първи път в ефир ръководството на фирмата "Джи Пи
Коментари Харесай

Джи Пи Груп: Сатанизират ни, винаги сме спазвали законите

За първи път в ефир управлението на компанията "Джи Пи Груп " приказва за ремонтите в централната част на София, запорираните милиони и следствието на прокуратурата.

От компанията обясниха и повода да се отдръпват от договорката за трасето на трамвай номер 5 за над 40 млн. лева

"Сатанизират ни по този метод и диалогът ще продължи в съда.

Винаги сме спазвали законите в тази страна, избрани групи от хора, които имат избрани ползи, ни сатанизират и ни вкарват в режим на карантина, изолират ни ", съобщи изпълнителният шеф на компанията Владимир Житенски в предаването "Здравей, България " по NOVA.

"Последните обвинявания, че сме свързани с убийството в Русе, които бяха отправени от някои политически водачи, мина всевъзможни граници. Беше брутално ", съобщи Житенски.

Той изясни, че компанията сама е решила да се отдръпна от извоювания търг за построяването на тунел "Железница ", който е част от трасето на автомагистрала "Струма ".

България получи европейско финансиране за автомагистралата и в случай че не извърши последната права от трасето в период, може да изгуби всички средства, получени за автомагистралата през последните години.

"Джи Пи Груп " се отхвърля от софийски план, няма да има закъснение за тунел "Железница "

"Ние сами се отдръпнахме от плана за строителство на тунел "Железница ", който е част от един огромен план за няколко милиарда. Ако ние не се отдръпнем и стартираме да демонстрираме неучтивост към страната си, ще загубим всичките тези средства ", съобщи Житенски и беше безапелационен, че към този момент не се интересува от този план.

"Нашите изявления са тук, колкото и да ни плюят (бел. ред. има поради ремонта на "Граф Игнатиев "). Трети изявления имаме в метрото, употребява се от половината софиянци. Те идват и стартират да ни съдят ", разяснява шефът на "Джи Пи Груп ".

"Линчуват ни обществено какъв брой слаби строители сме.

Колко скъпо и некачествено работим. Но желая да им кажа едно - офисите, в които седят, къщите, в които живеят, улиците, по които се движат и площада, на който вършат манифестации, са строени от български строители и тези строители са техни татковци и предци ", съобщи Житенски.

По думите му, човек би трябвало да знае къде е границата, а тя към този момент е прекрачена брутално.

Относно обвиняванията в общественото пространство, че няколко компании управляват множеството публични поръчки, Житенски разяснява, че има закон.

"Не взе участие една компания, една птичка пролет не прави. В този план вземат участие доста хора, само че ние сме забележимите ", съобщи той.

"Съдят ни за площадката на Седмочисленици и

какво тъкмо схващат от хармония?

Знаят законите? Аз мога да изисквам, че във връзка с хармония знам 5 пъти повече от тях. Завършил съм художествена академия и имам тапия за това ", сподели още той.

Относно запора върху пари на сдруженията на компанията,

Житенски разяснява, че спомагат на всички органи, които правят инспекции сега.

Обрат в аферата „ Джи Пи Гейт”, запор за 14 млн. евро

На въпроса има ли политически чадър над "Джи Пи Груп ",

Житенски е безапелационен, че над компанията в никакъв случай не е имало чадър нито стопански, нито поличически.

"Не сме инструмент за политически игри. Ако обичат да не ни употребяват в тази посока ", съобщи той.

Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР