За първи път в човешката история кратък мистериозен радио сигнал

...
За първи път в човешката история кратък мистериозен радио сигнал
Коментари Харесай

За първи път: Проследиха мистериозен радио сигнал до друга галактика

За първи път в човешката история къс тайнствен радио сигнал беше сполучливо проследен до друга вселена. Тя се намира на 3,6 милиарда светлинни години от Земята, написа Си Ен Ен.

Тези радио сигнали траят едвам няколко милисекунди и по принцип не са редки за Космоса, само че откриването на източника им е извънредно мъчно. Една от теориите е, че тези сигнали са доказателство за извънземна цивилизация, която се пробва да поддържа връзка със своите галактически съседи, предава Би Ти Ви.

Еднократният радиосигнал с името FRB 180924 е открит от австралийски радио телескоп. Екипът от астрономи разкрил метод по какъв начин да резервира данните за късия сигнал и да ги наблюдава до източника.

След разбор на всички данни астрономите съставили карта, която демонстрира “родното място ” на сигнала. Неговата вселена се намира на към 3,6 милиарда светлинни години от нашата планета – в покрайнините на Млечния път.

“Успяхме да установим галактиката, само че по-важното – установихме също, че сигналът идва от място на към 13 хиляди светлинни години от нейния център ”, разяснява Адам Делър, създател на изследването.

Въпреки триумфа, огромната тайнственост към тези сигнали остава – каква е повода да се появяват? Откъде идват и знак ли са на образован живот? /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР