За първи път в Черноморска Странжда ще се проведе конкурс

...
За първи път в Черноморска Странжда ще се проведе конкурс
Коментари Харесай

Касапи запрятат ръкави, за да премерят сили в Ахтопол

За първи път в Черноморска Странжда ще се организира конкурс за транжиране на месо, заяви за "Грамофона " Пламен Димитров, един от уредниците на състезанието.

„ Основната цел е да се включат хора не/професионалисти, които имат отношение към месото и най-хубавите от тях в отборното и самостоятелно класиране да бъдат изпратени в Белфаст, Ирландия, където ще показват страната ни на Световното състезание по транжиране на месо”, означи Димитров.

Според него хората, които имат месарски магазини и се занимават с обработка и продажба на месо, се стараят да догонят европейските стандарти в обслужването на клиентите и положителния търговски тип на стоката.

„ Въпреки това има какво да научим, тъй като в това отношение България изостава. Затова вършим този конкурс, с цел да забележим равнището и изберем най-добрите”, разяснява Димитров.

До в този момент са се записали 13 души, трима от тях са от Охрид, Македония. Подобни шампионати следва да се проведат до края на годината и в други обитаеми места в страната. Засега са ясни Самоков и Троян. Ето и цялостната стратегия на Конкурса за транжиране на месо в Ахтопол.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР