„За първи път в БСП всички членове на партията ще

...
„За първи път в БСП всички членове на партията ще
Коментари Харесай

Свиленски: За първи път в БСП всички членове на партията ще могат да изберат председател

„ За първи път в Българска социалистическа партия всички членове на партията ще могат да изберат ръководител. Тези промени са залегнали в устава, признат от Конгреса на партията, а през вчерашния ден Националният съвет одобри разпоредбите, по който да се случи този вътрешнопартиен избор”. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски пред БНР. Той изясни, че посредством директния избор на водач на партията, членовете на Българска социалистическа партия ще бъдат стимулирани да изразят своята поддръжка за претендента, който поддържат.

„ Парламентарната група на Българска социалистическа партия ще внесе законодателни промени, които да подсигуряват опцията за следствие на основният прокурор. От Българска социалистическа партия не поддържаме предлагането на държавното управление по отношение на избора на фигура, която да следи основния прокурор”, сподели Свиленски.

Народният представител напомни, че Българска социалистическа партия предлага от дълго време да отпадне финансирането на партиите от бизнеса: „ За страдание на нашето предложение не беше обърнато внимание от ръководещите и по време на гласуването на бюджета за идната година. Но ние ще продължим да отстояваме позицията партиите да се финансират само от държавата”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР