За първи път в болницата в Кърджали беше демонстрирана онлайн

...
За първи път в болницата в Кърджали беше демонстрирана онлайн
Коментари Харесай

Лекари от Пирогов консултират колеги от страната онлайн

За първи път в болничното заведение в Кърджали беше демонстрирана онлайн връзка със незабавен кабинет на " Пирогов ", която сподели опциите на телемедицината. Апаратурата разрешава директна консултация на локални лекари със експерт от " Пирогов ".

“Системата цели да улесни както пациентите, по този начин и лекарите по региони. Уникалното е, че тя разрешава транспорт на данни при директния контакт експерт - експерт, като по този метод не е нужно да се поддържа равнище на толкоз тесни експерти в дребните обитаеми места”, описа доктор Асен Меджидиев, шеф поделение " УНГ " в " Пирогов " пред Българска национална телевизия.

Системата има и мобилно приложение.

“Има непрекъснато дежурен на екран, който посредством тези устройства ще бъде в подготвеност да помогне на сътрудниците и безусловно за няколко минути да можем да сме подготвени с диагнозата “, описа шефът на болничното заведение проф. Асен Балтов.

На пациента може да бъде снета и анамнеза, връзката е в непрекъсната връзка. Буквално за 15-20 минути може да бъде осъществена цялата консултация, споделят медиците.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР