За първи път в България пристига оригиналният бродуейски мюзикъл Jesus

...
За първи път в България пристига оригиналният бродуейски мюзикъл Jesus
Коментари Харесай

От Бродуей: Рок операта на всички времена Jesus Christ - Superstar идва у нас през април

За първи път в България идва истинският бродуейски мюзикъл " Jesus Christ - Superstar ". 

Познат като рок операта на всички времена този шедьовър на композитора Андрю Лойд Уебър и завладяващата поезия на Тим Райс ще ни потопят в дните преди възкресението на Спасителя. Талантливите реализатори ще пресъздадат последните дни на Исус от влизането му в Йерусалим, през Тайната вечеря, Разпятието и най-после Светото Възкресение.

Световните шлагери " Gethsemane " ( " I Only Want to Say " ), " I Don`t Know How to Love Him ", " Could We Start Again Please? ", " Superstar "  и доста други ще могат да бъдат чути от сцената на Зала 1 на НДК на 5, 6 и 7 април от 20 ч. Феерия от музика, танци, мултимедия и завладяващи вокални осъществявания ще запълнят вечерите преди Великден, в дните на най-великата седмица за всеки християнин - Страстната седмица.

55 актьори, музиканти и екип от неповторими експерти ще дойдат в България, с цел да ни създадат съпричастни с най-великото изкуство на последното столетие - мюзикъла. 6 тира с декори и осветяване, над 100 костюма, стотици резултати и визии ще създадат тези три вечери незабравими за съумелите да се снабдят с билети.

Най-голямата изненада е присъединяване на актьора Тед Нийли в ролята на Исус Христос. Той е и  оригиналния реализатор на ролята в едноименният филм на Норман Джуисън и в над 2 хиляди представления на Бродуей, Уест Енд и по целият свят. 74-годишният Нийли твърди, че е изпълнявал тази роля  " по-дълго, в сравнение с Спасителят е живял ". 

Това е и първият гастрол на трупата в Източна Европа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР