За първи път в България отбелязваме Деня за по-чист въздух.

...
За първи път в България отбелязваме Деня за по-чист въздух.
Коментари Харесай

В Деня за по-чист въздух: Малко хора оставиха колите си


За първи път в България означаваме Деня за по-чист въздух. Призивът към всички е да оставят персоналните си коли и да употребяват градския превоз най-малко за ден.

Въпреки апела, всеобщо столичани не са склонни да употребяват градския превоз вместо колите си. Напротив – всеки ден в София се записват към 800 коли.

И до момента в който някои оставиха персоналния си автомобил и се качиха на градския превоз, то през днешния ден имаше хиляди хора, които не бяха чули за самодейността и се возиха в колите си през целия ден.

Има и такива обаче, които споделиха, че даже и да са знаели, още веднъж са щели да се качат на колите си, осведоми bTV.

Други пък показаха качеството на горивата за провинен на мръсния въздух.

Днес кметът на София Йорданка Фандъкова също се движеше пешком и се разгласи „ за” по-високия налог на старите коли.



„ Разберете, би трябвало да се вършат стъпки. Трябва да променим настройката си. Няма по какъв начин да желаеме по-чист въздух, в случай че караме старите си коли”, съобщи столичният кмет.

Друга причина за мръсния въздух – над 55 000 семейства в София се отопляват на твърдо гориво.

„ На територията на София в последните дни имаме превишение на фините прахови частици в „ Надежда”, „ Павлово”, „ Дружба” и „ Хиподрума”, заяви Златина Соларска от Изпълнителната организация по околна среда (ИАОС).

От началото на годината най-големи превишения на фините прахови частици са регистрирани Пловдив, Горна Оряховица, Монтана и Плевен.

Междувременно депутатите одобриха на първо четене промени в закона за непорочност на атмосферния въздух. С тях се вкарват правила за сяра, пепел и влага в твърдите горива за битово отопление. Предвидена е и конфискация на некачествени горива.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР