За първи път в България филм ще представи своята кино

...
За първи път в България филм ще представи своята кино
Коментари Харесай

Филмова премиера за първи път едновременно в кината и по телевизията

За първи път в България филм ще показа своята кино и телевизионна премиера в границите на една седмица. Новият филм на Иглика Трифонова - „ Асансьор за пациенти " ще се завърти в кината от 03 ноември и ще има своята телевизионна премиера на 11 ноември в ефира на БНТ1. Традиционно филмите могат да се видят на дребния екран най-рано 8 месеца след представянето им в разпространителската мрежа.

„ Подобен опит е юридически в Япония с значителен триумф. Осъзнаваме, че поемаме риск, само че човек постоянно би трябвало да пробва нови неща. Ще ни е забавно да забележим по какъв начин публиката приема този опит ", споделя режисьорът Иглика Трифонова. „ Използвали сме този метод с зрелище, което спряхме да играем в театъра, само че записахме за малкия екран. След излъчването му хората започнаха да го търсят и да желаят да го гледат отново. Така че едно лъчение в телевизия може да сътвори интерес и да вкара хората в кино салоните ", добавя Христо Гърбов, който извършва основната роля в „ Асансьор за пациенти ".

„ Все по-често самостоятелното кино прави своите министър председатели по едно и също време на няколко платформи, като дисплеят се комбинира с интернет или телевизия, или пък се търси съчетаване на трите благоприятни условия. Българска национална телевизия е откупила правата за лъчение на кино лентата още при неговото развиване и споделя тактиката, препоръчана от продуцентите на „ Асансьор за пациенти ", прецизира Севда Шишманова, програмен шеф на БНТ1.

Сюжетът на „ Асансьор за пациенти " споделя за психолог, който в опит да помогне на двама свои пациенти, взема решение да ги срещне: младо момче, след втори опит за самоубийство и жена, която скоро е схванала, че е неизлечимо болна. Място на съдбовната среща е болничния асансьор, а филмовото време трансформира късото пътешестване от осмия до първия етаж.

Главните функции във кино лентата са поверени на Христо Гърбов, Светлана Янчева, Бойка Велкова, Ангелина Славова, Александър Бенев, Слава Дойчева, Мак Маринов, Йордан Биков и Тихомир Паунов. Сценарият е на Иглика Трифонова, оператор е Крум Родригес, музиката е на Васил Гюров. Продуцент на кино лентата е Росица Вълканова (Klas Film).

Гледайте кино лентата на Иглика Трифонова „ Асансьор за пациенти " на 11 ноември от
21:45 часа по БНТ1 и от 3 ноември по кината.
Новини за кино лентата следете на: https://www.facebook.com/purplerain.distribution

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР