За първи път в България е създаден железопътен аудиотур. Той

...
За първи път в България е създаден железопътен аудиотур. Той
Коментари Харесай

За първи път в България: Създадоха железопътен аудиотур

За първи път в България е основан железопътен аудиотур. Той разказва маршрута на Родопската теснолинейка, която свързва областите Пазарджик и Благоевград. Аудиотурът е озвучен на три езика - български, съветски и британски.


Аудиотурът е основан от Анатоли Костов взаимно със съдружие „ За теснолинейката “. Приложението може да бъде употребявано от всеки, като със смарт телефон се сканира QR кодът, който пасажерите могат да намерят на плакати в теснолинейната. Автоматично мобилното устройство намира функционалността, а хората могат да изберат гарата, за която желаят да научат повече информация.
Анатаоли Костов - основател на аудиотура: Слушателите могат да чуят забавни истории за основаването на теснолинейката, за забавни места, за градовете и селата, през които минава - това са Якоруда, Велинград, Банско, гара Аврамово, която е най-високата гара на Балканския полуостров с 1267 метра надморска височина, гара Цепина, където се намира единствения по рода си музей на теснолинейката в България.
Създателят на приложението е избрал трен „ Родопи ", тъй като е научил, че теснолинейката е фамозна освен в България, а и по целия свят. Идеята му е да запознае задграничните туристи със забележителностите по маршрута.
Анатаоли Костов - основател на аудиотура: Сред непознатите туристи теснолинейката е известна като „ алпийската железница на Балканите ". Ние създавайки този аудиотур ще я нареждаме на още по-добро равнище в света.
Аудиотурът е изцяло безвъзмезден и може да бъде употребен, както посредством интернет, по този начин и офлайн.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР