За първи път в 79-годишната история на плувния маратон Галата

...
За първи път в 79-годишната история на плувния маратон Галата
Коментари Харесай

За първи път: Маратонът “Галата – Варна“ ще стартира от сушата

За първи път в 79-годишната история на плувния маратон „ Галата - Варна “ стартът ще бъде даден от плажната линия. Така започват съвсем всички огромни маратони в света. За място на старт е определена плажната линия на Карантината. Тази година маратонът ще се организира на 4 август, неделя.

``
реклама
Според основния арбитър Вили Цеков стартът от Карантината ще даде безспорна равнопоставеност на участниците, защото при старт от вода, както бе до момента, нямаше по какъв начин плувците да се подредят в една права линия.
За първи път в историята на маратона участниците ще бъдат извозени до старта не с кораби, а с рейсове, което ще стане с изключителното подпомагане на „ Градски превоз - Варна “ – ЕАД.
Победителите в 79-ото издание на интернационалния плувен маратон Галата – Варна ще си разпределят награден фонд от 6800 лева Събитието е под патронажа на  министъра на младежта и спорта Красен Кралев.
Организатори на маратона са Военноморски сили на Република България, община Варна и ПСК „ Черно море “. В 79-ия интернационален плувен маратон нос Галата – Буна № 2 (Варна) могат да вземат участие жители и посетители на Варна от страната и чужбина, родени през 2007 година и по-големи.
Всички, искащи да вземат присъединяване в обичайното преплуване, би трябвало да се явят на 4 август в 6,30 часа на морска гара – Варна. Необходимо е участниците да си носят подобаващи чанти, сакове, торби за прибиране на персоналните движимости.
Записването ще продължи от 6,30 тъкмо до 8,30 ч. В 8,30 ч. записването дефинитивно се приключва, а състезателите, явили се по-късно, няма да бъдат позволени до присъединяване.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР