За първи път в 32-годишната си история ирландският нискотарифен авиопревозвач

...
За първи път в 32-годишната си история ирландският нискотарифен авиопревозвач
Коментари Харесай

За да избегне стачките, Райънеър“ ще признае пилотските синдикати

За първи път в 32-годишната си история ирландският нискотарифен авиопревозвач „ Райънеър “ разгласи, че ще признае пилотските синдикати в опит да бъдат избегнати стачките, планувани за Коледните и новогодишните празници. Ефектът от решението беше усетен още през днешния ден, тъй като италианските водачи на самолетната компания анулираха митинга си.

Проблеми с полети на „ Райънеър “ нямаше и на българското летище.

 © Българска телеграфна агенция
Писма с предложение за признание на пилотските синдикати са изпратени до Англия, Германия, Италия, Испания и Португалия. Реакцията на италианския синдикат беше незабавна и те анулираха плануваната за през днешния ден 4-часова стачка, само че митингът на стюардите и стюардесите, които нямат предложение за признание, въпреки всичко се състоя. Това обаче не провокира безпорядък по летищата.
Моят полет не е анулиран за в този момент, да изчакаме и да забележим...Да, тези безконечни нарушавания на разписанията, и ние - пасажерите - поносим следствията.

Профсъюзите в останалите страни към момента обмислят позициите си и не е ясно дали въпреки всичко плануваната за 20 декември стачка няма да се състои. „ Райънеър “ чака новите синдикални структури да бъдат контрактувани при започване на идната годината. Признаването на профсъюзите ще бъде „ забележителна смяна “ в политиката на нискотарифния транспортьор.
 Белгия съобщи „ Райънеър “ на съд поради непрофесионално отношение към пасажерите Белгия съобщи „ Райънеър “ на съд поради непрофесионално отношение към пасажерите
Белгийският министър на стопанската система и въпросите на потребителите Крис Петерс заяви, че е предал нискотарифната ирландска самолетна компания „ Райънеър “ на Т...

Изпълнителният шеф на компанията Майкъл О`Лиъри показва, че полетите към наближаващите светли празници са доста значими за клиентите на компанията и той не желае дейностите на водачите да ги заплашват по какъвто и да било метод. Отказът на О`Лиъри да признае синдикати до момента бе в основата на модела, който се характеризира с извънредно ниски разноски, посредством който той съумя да трансформира „ Райънеър “от дребна районна ирландска самолетна компания в най-големия авиопревозвач в Европа по брой пасажери.
 "Твоите права ": Какво да вършим при забавяне или анулация на полети?
Компенсацията, която ни дължи една самолетната компания при проблеми с полета, е персонална и никой няма да ни обещети непринудено, в случай че не сме пуснали тъжба. В ру...

Днес проблеми с полети на „ Райънеър “ на летището в София не е имало, само че от там поучават пасажерите авансово да се осведомят за полетите си. А от Министерство на външните работи припомнят, че по силата на европейските регламенти, стачките на водачите се одобряват за форсмажорни условия, за които засегнатите пасажери не могат да бъдат обезщетени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР