За първи път в 244-годишната история на САЩ се случва

...
За първи път в 244-годишната история на САЩ се случва
Коментари Харесай

Американската демократична система е в началото на радикална промяна

За първи път в 244-годишната история на Съединени американски щати се случва протест в Капитолия. Поведението и дейностите на протестиращите, които нахлуха в постройката, освен имаха негативно влияние, само че и евентуално ще продължат да разрушават политическия баланс в Съединените щати през идващите няколко години. Това разяснява Оливие Питон, юрист по френско, европейско и американско обществено право в адвокатско сдружение във Вашингтон.

Дълго време Тръмп насъскваше своите последователи против новоизбрания президент Джо Байдън. На 6 януари той за следващ път заприказва за "изборни измами ". Резултатът: безпорядък, принуждение и взлом на Капитолия.

"Профилът на Доналд Тръмп в Twitter бе блокиран за непрекъснато. Намираме се в неизмерими, турбулентни времена, които хората ще продължат да разискват още дълго време. Всъщност той е първият президент в американската история, който не желае да признае загубата си на изборите. През 1824 година сред двамата съществени претенденти на общите избори в Съединени американски щати също имаше разлики в резултатите, само че най-после реализираха съглашение. Поддръжниците на Тръмп отхвърлят да признаят, че претендентът, който поддържаха, загуби изборите ", счита французинът.

"Тогава обстановката излезе отвън надзор. Не мисля, че той искаше да провокира прелом. Просто искаше да завоюва, само че не съгласно разпоредбите. Въпреки това насилието в Капитолия излезе отвън надзор доста бързо. Американската народна власт се намира в рецесия, която евентуално ще продължи да се развива и преживее големи разтърсвания. Отсега нататък, и през идващите няколко години, американската демократична система може да се промени доста от днешната. Тази смяна евентуално ще е голяма “, добави Питон.

Демократите, които неотдавна завоюваха изборите в Сената, имат намерение да стартират процедура за импийчмънт на Тръмп в Камарата на представителите на Съединени американски щати, втори опит за отстраняването на президента. Единственото обвиняване: „ подбудителство към протест “. С разпалена тирада Тръмп е подбудил своите поддръжници към акт на принуждение.

Най-късно до сряда също би трябвало да се гласоподава възможна възбрана на Тръмп да заема каквито и да е било държавни постове. Дори от ден на ден републиканци в Народното събрание обръщат тил на президента и приканват за оставката му - малко късно предвид на вредата на демокрацията, която той нанесе.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР