За първи път у нас работи железопътен аудио тур, който

...
За първи път у нас работи железопътен аудио тур, който
Коментари Харесай

Първият жп аудио тур у нас привлича туристи по маршрута на родопската теснолинейка

За първи път у нас работи железопътен аудио тур, който разказва маршрута на родопската теснолинейка, свързваща областите Пазарджик и Благоевград. Турът включва 23 точки. Всеки консуматори на приложението може да се наслаждения на историите по маршрута, изясни за „ Хоризонт “ Анатоли Костов, основател на аудио тура.

Маршрутът стартира от гара Септември и приключва в Добринище и минава през разнообразни живописни селца и дребни гари, както и през най-високата гара на Балканите – Аврамово, която се намира на 1267 м надморска височина. Приложението се назовава Easy Travel. Българският глас е на дългогодишния озвучител на трен „ Родопи “ Светла Матеева. Турът е преведен и на съветски и британски. Посетителите могат да слушат беседата като сканират QR кода от плакатите във влаковете.

Родопската теснолинейка е наричана „ алпийската на Балканите “, тъй като минава през разнообразни надморски височини, разясни Костов. По думите му, у нас доста места остават незабелязани от пътуващите с държавната ни железница, а платформата Easy Travel разрешава този вид разпространение на туристически обекти.

" Много ще е прелестно да сложиш слушалките и дружно с тракането на влака да слушаш прелестен глас, който ти споделя за дадена дестинация или точка ", сподели още Анатоли Костов. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР