„За първи път тази година проведохме пряк избор за председател.

...
„За първи път тази година проведохме пряк избор за председател.
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова: Поздравявам всички български социалисти за активността, позицията и урока по демокрация

„ За първи път тази година организирахме директен избор за ръководител. При междинна интензивност в Европа от 50 % при сходни избори, ние достигнахме 70 %, и това беше видяно. Поздравявам всички български социалисти за интензивността, позицията и урока по народна власт ". Това съобщи евродепутатът Цветелина Пенкова по време на изявлението си пред 50-ия Конгрес на Българска социалистическа партия.

Тя акцентира, че този заем на доверие в Българска социалистическа партия е отговорност: „ От нашите дейности зависи бъдещето на България. Всеобхватна и дълбока рецесия - обществена, политическа, икономическа, институционална- актуалното държавно управление остава мини пред идващото ръководство. Обвързването на върховенството на закона с достъпа до европейските фондове може да бъде проблем за България заради дългогодишния циничен модел на ръководство ".

По думите й това дискредитирано държавно управление ще дефинира метода, по който ще се разпределят средствата, отпуснати от Европейски Съюз за идващия програмен интервал - без народен проект и публично разискване.

„ От нас зависи да превърнем тези средства в инвестиция с дълготрайна възвращаемост. Визиите на страните в Европейски Съюз за промяна към зелена стопанска система ще е определяща за достъпа и усвояването на средствата в идващите години. Това е приоритет на всички европейски институции и ние би трябвало да имаме ясна визия и визия какви планове ще бъдат показани. „ Ще има нарастване на средствата по оперативните стратегии, само че те ще са ориентирани към зелена стопанска система, иновация, цифровизация на индустриални процеси, обучение ", разяснява още Пенкова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР