За първи път тази година почиващите в най-стария роден курорт

...
За първи път тази година почиващите в най-стария роден курорт
Коментари Харесай

Дарина Павлова затвори култов хотел по морето

За първи път тази година почиващите в най-стария роден курорт - варненския " Св. Св. Константин и Елена ", няма да могат да се топнат в минералния басейн на " Гранд Хотел Варна ", защото собственичката Дарина Павлова го затвори за през лятото. Това научи " България Днес " от общителна служителка, която удостовери, че следва ремонт и лятото хотелът няма да работи. 

Грандхотелът е на съвсем 45 години, само че през днешния ден голямата постройка на брега на морето е пуста. Работи единствено паркингът - същият, на който стопираха любимците от " Оркестър без име ", мислейки, че ще свирят точно в емблематичния хотел. Тогава Георги Мамалев се притесняваше, че някой може да задигне музикалните принадлежности, и по тази причина не искаше да напуща джипа, само че през днешния ден такава заплаха не съществува. 

" Къса ми се сърцето за този филм и спомените ми от този момент. Всъщност филмът ни е сниман на доста места - и в Айтос, Слънчев бряг, Златни пясъци, Варна, Созопол, Албена, с. Черноморец, на плажа при " Дюни ". Култов си беше за предишното, паметен е и в този момент ", смее се артистът Антон Радичев, който във кино лентата играе мъжът на Пепито с " топлата " бира. 

С днешна дата пред хотела работи единствено паркингът. Още през 2016 година притежателите на Гранда, както го назовават варненци, оповестиха, че възнамеряват огромен тригодишен ремонт в него. Чорбаджиите в действителност са необятно известни - наследниците на убития предприемач и основател на компанията " Мултигруп " Илия Павлов и най-много жена му Дарина Павлова. 

Хотелиерският бизнес на групата преди време се заражда по линия на приватизацията. " Мултигруп " подписва една от първите приватизационни покупко-продажби в бранша, купувайки туроператорска компания, наследила марката " Балкантурист ", а през 1995 година холдингът придобива 49% от капитала на " Грандхотел Варна ", написа в архивите на Гранда. 

През 2001 година експанзията продължава и с " Хотел Интернационал " в Златни пясъци, година по-късно с някогашната резиденция " Перла " наоколо до Приморско и ваканционно населено място " Парадайс бийч " в Свети Влас. Хотелите са обединени под марката " Би Ти колекшън ", който се ръководи от мениджмънт компанията " Би Ти девелопмент сървисиз ", като в този момент активите на " Мултигруп " са разпределени сред наследниците му и мениджмънта, излъчен от група вложители. През 2016 година от " Би Ти девелопмент сървисиз " потвърдиха, че продават " Парадайс бийч ". Детайли по договорката не бяха споделени, като стана ясно, че менажиращата компания ще концентрира напъните и вложенията си върху останалите активи и най-много спа комплекс " Грандхотел Варна ", който трябваше да бъде освежен в идващите три години, а вложенията щяха да бъдат към 50 млн. евро. Засега обаче ремонт по хотела няма, само че през лятото строителните работи по този начин или другояче са неразрешени по черноморските селища.

Сега варненци съжаляват, че няма по какъв начин да си пият кафето и да топват дупе в минералния басейн на хотела. Красивата Дарина Павлова обаче избира да летува отвън България. Тази година тя стартира почивката си от Ла Мадлена, където бе с другарка. В началото на 2018 година пък тя танцува и на карнавала в Рио де Жанейро. За последно чаровната бизнесменка бе, когато я поканиха за жури в риалити плана " България търси гений " през 2015 г. 

Година по-късно тя продаде софийския " Грандхотел България " - една от емблемите на жълтите павета. Купувачът на топимота бе предприемачът Мирослав Печев, написа в регистъра. " Грандхотел България " е издигнат през 1937 година след конкурс за създаване на Доходна постройка на Чиновническото застрахователно сдружение. В момента емблематичната постройка е в ремонт, само че скоро ще бъде въведена в употреба. 

Киностудиото в Бояна работи съвършено с Дарина Павлова и нейната компания. Тя бе от основателите у нас да дойдат холивудските артисти Шварценегер, Силвестър Сталоун, Антонио Бандерас, Джейсън Стейтъм, Барни Рос, Конрад Стоунбанкс и доста други. Всички те се снимаха в " Непобедимите ". Благодарение на нея в София ще бъде снимана и реклама за последния модел автомобил на " Порше “, само че детайлностите са загадка. Синът на Ави Лернер – Ярив, също е добър другар на Дарина. 

Запаленият йога предходната година организира фестивала си, като докара американски учители по духовни практики в хотела на Дарина - " Рила " в Боровец. Тази година през август за повторно ще се организира интернационалният фестивал за йога и музика, проведен от него.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР