За първи път тази година Dev.Play конференцията – насочена към

...
За първи път тази година Dev.Play конференцията – насочена към
Коментари Харесай

За първи път Dev.Play ще се фокусира върху инвестициите в разработката на видео игри


 За първи път Dev.Play ще се концентрира върху вложенията в създаването на видео игри

За първи път тази година Dev.Play конференцията – ориентирана към промишлеността за видео игри в Източна Европа – ще се концентрира върху вложенията в бранша. Инвеститори от света ще дискутират най-ефективните способи, които източноевропейските разработчици могат да приложат, с цел да привлекат финансова поддръжка за своите планове. Панелите за бизнес и гейминг дизайн са другите два съществени стълба на актуалното четвърто издание на конференцията. Самото събитие се провежда от RGDA (Асоциацията на румънските разработчици на видео игри) и ще се организира в Букурещ в Палатата на Парламента на 7 и 8 ноември 2019.

„ Създадохме наличието на конференцията, вземайки поради непрекъснатата противоположна връзка от участници в предходни издания. Dev.Play 2019 ще предложи полемики и панели на по-специфични тематики, сесиите ще са по-продължителни и поради високото търсене ще предложим и панел за гейм дизайн като една от главните тематики през тази година, " означи Cătălin Butnariu, президент на RGDA.

Първият доказан представител на панела за вложения е Alexis Bonte, Venture Partner в Atomico и съосновател и CEO на eRepublik Labs, румънско гейминг студио, основано от Bonte и George Lemnaru през 2007 година и добито от Stillfront през 2017 година за сумата от 7,5 милиона евро. Alexis Bonte ще даде препоръки за нови вложения в Източна Европа и ще помогне за увеличение на бизнеса в гейминг, блокчейн и туристическия браншове.

Сред лекторите в панелите за бизнес и гейминг дизайн на Dev.Play 2019 са Guillaume de Fondaumiere, Candace Thomas, Karen Soh и Michael Liebe. Guillaume de Fondaumiere е co-CEO на Quantic Dream studio и изпълнителен продуцент на известни игри като Detroit: Become Human и Fahrenheit.

Candance Thomas и Karen Soh са Senior Game Designer и Senior Cinematic Designer в Blizzard Entertainment и ще приказват за комбинацията от гейм дизайн и кинематографски дизайн въз основа на техния над 10-годишен опит в основаването на заглавия като World of Warcraft и Diablo. Michael Liebe, Outreach Games Europe на Kickstarter, ще приказва за стъпките, които един гейминг стартъп би трябвало да предприеме, с цел да притегли групово финансиране. Списъкът от представители на Dev.Play 2019 ще бъде обновяван през околните месеци.

Независимите разработчици на игри ще разполагат със свое пространство, където да показват игрите, върху които работят. Специална зона на експото ще показва игри, създадени в Unreal Engine, следвайки продължителното съдействие сред Dev.Play и Epic Games. Най-харесваните игри ще бъдат наградени на събитието по време на DEV.PLAY Awards Gala. Както и в предходни години, ще има представяния онлайн в границите на състезанието Nordic Game Discovery, който ще се организира за трети път.

Dev.Play 2019 на RGDA ще предхожда централното събитие на Bucharest Gaming Week, което ще се организира на същото място на 9 и 10 ноември, 2019 година По време на Bucharest Gaming Week разработчиците, които са се показали на Dev.Play Indie Expo Area, ще могат да показват своите игри в продължение на два дни на павилиона на RGDA.

„ Благодарение на нашите сътрудници и растежа на събитието на национално и интернационално равнище, през тази година ще използван нова тактика на ценообразуване и по-голям избор на билети. Това издание ще бъде най-достъпното досега, тъй като желаеме да улесним наличието на разработчици на игри от страната и района, " акцентира президентът на президент на RGDA.

Билетите към този момент са в продажба на http://dev-play.ro. Early Bird билетите с отстъпка са налични до 30-ти август.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР