За първи път тази година деца се включиха по своя

...
За първи път тази година деца се включиха по своя
Коментари Харесай

Остават 20 дни до края на Операция „Жълти стотинки“

За първи път тази година деца се включиха по своя самодейност в дарителската Операция „ Жълти стотинки “ . Кампанията обичайно притегля доброволци за събиране на средства за идеята й, само че до този миг основателите постоянно са били зрели хора. Тази година възпитаници от седем учебни заведения от цялата страна - Ботевград, Пловдив, Самоков, София, Тетевен и Хасково, обявиха касички за набиране на дарения и събират жълти стотинки в помощ на свои връстници с голям брой увреждания.

За първи път в нея вземат участие 1640 търговски обекта в цялата страна, с към 1000 повече от предходната година. Официалните сътрудници на Операция „ Жълти стотинки “ са 25, а от тази година дарителската акция притегля по-активно и доброволци, които се включват в събирането на средства по своя персонална воля. По време на акцията всеки, без значение от възраст и занятие, можеше да съобщи от специфичните „ касички за жълти стотинки “. Така в самодейността се включиха както частни лица, по този начин и офиси и дребни търговски обекти – книжарници, кафенета, дребни магазинчета и даже чиновниците от цех за паркет. Кампанията завършва с края на календарната 2017 година, а размерът на събраните дарения ще стане явен през февруари, откакто всички касички бъдат върнати назад за броене на стотинките в тях.

Операция „ Жълти стотинки” е национална дарителска акция на VIVACOM Fund , която към този момент 8 години поддържа обществени дела в името на децата. Тя се организира благодарение на десетки сътрудници и всяка година стимулира стотици хиляди българи да дадат своя принос в нея. Тази година акцията събира средства за една от задачите на фондация „ И аз мога” – децата с голям брой трайни увреждания. Събраните средства ще бъдат дарени целево към „ Център за вяра “ в София за обезпечаване на още рехабилитатори и възстановяване на дневната грижа на деца с множествo увреждания, които посещават учебното заведение Луи Брайл. Ако успее, акцията ще облекчи живота освен на десетки деца, потърпевши от ориста, само че и на техните фамилии, които постоянно се трансформират в заложници на заболяването.

Традиционните сътрудници на тази неповторима за България самодейност са: кино АРЕНА, Burger King, Ciela, Cinelibri, Colibri, DHL, Domino’s Pizza, Grand Optics, Inmedio, Joy Optics, KOM,, Mr. Bricolage, 1 minute, Relay, Renault-Nissan, SDI Broker, Sport Depot, Texas Chicken и Zeiss Experience Center. Новите сътрудници , включили се тази година към акцията, са: Lafka, Andrews Ladies, Booktrading, DOMKO, VIP Security и Eventim, с помощта на които специфичните касички ще одобряват дарения в близо 1 700 търговски обекта. Медийните сътрудници , с помощта на които повече хора имат шанса да научат за идеята, са: dir.bg, сп. Elle, вестник Стандарт, Дарик радио, Журнал за дамата, „ Моето дете “, Нова телевизия, радио FM+, радио Star, Розали, actualno.com и iwoman. Посланици на акцията са Белослава и Йордан Йовчев, които поддържат Операция „ Жълти стотинки “ от години. И двамата са уверени, че положителното увлича и имат вяра в триумфа и на тазгодишната самодейност.

До края на акцията остават броени дни, в които всеки може да подари – както своето ресто в магазините–партньори на акцията, по този начин и със sms на къс номер 1415 или с позвъняване на телефон 0-900-5-14-15. Цената е 1 лев за всички клиенти на трите мобилни оператора в страната и 1,20 лева за клиентите на предплатени услуги. Касички към момента могат да бъдат декларирани на [email protected] За по-големи дарения има обезпечена дарителска сметка: IBAN BG70TTBB94001528002490.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР