За първи път Суперкупата на Испания ще се проведе в

...
За първи път Суперкупата на Испания ще се проведе в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Суперкупата на Испания - Валенсия срещу Реал М, белият балет крачи към финала

За първи път Суперкупата на Испания ще се организира в Саудитска Арабия. Нов също е и форматът на шампионата. От тази година присъединяване ще взимат отборите, които са били финалисти за Купата на Краля (б.а. Валенсия победи Барселона с 2:1) и двата тима заели челните места в крайното класиране в Ла Лига (б.а. Барселона и Атлетико Мадрид, а Реал Мадрид се класира като най-предно класиран тим). За първи път в испанския футбол ще се изполва и система за технология на голлинията. Срещата ще се организира на стадион "Крал Абдула " в Джеда, а арбитър ще бъде Роберто дел Паломар.

Реал Мадрид ще бъде на шампионата без Карим Бензема и Гарет Бейл. В тяхно неявяване за върха на офанзивата Зинедин Зидан избра получавалият по-малко късмет досега през сезона Лука Йович.

От своя страна Валенсия няма да може да разчита на услугите на звездата си Родриго.

Реал Мадрид завоюва контрола на топката в първите минути, като се опитваше с дълги разигравания да пробие сгъстеният състав на Валенсия. В 3-ата минута Каземиро стреля от отдалеченост, само че над вратата.

Две по-късно "белият балет " можеше да открие резултата. Менди центрира в наказателното поле отляво, Варан надскочи Гарай и стреля с глава, само че Доменек с добър инстикт предотврати сигурен гол във вратата си.

Възпитаниците на Зинедин Зидан опитваха разнородни офанзиви. По-активен в първите минути бе левият фланг, където нападнаха Ферлан Менди и Тони Кроос. От своя страна "прилепите " разчитаха на контраатаки.

В 16-ата минута Реал откри резултата. Тони Кроос реши да шутира непосредствено от корнер, при което излезлият по - напред Хайме Доменек опита да боксира, само че не съумя и топката влетя в мрежата му.

Попадението на мадридчани посъбуди Валенсия и "прилепите " погледнаха по-смело към вратата на Куртоа. В тези минути защитата на "кралския клуб' се оправи с набезите на Феран Торес и Кевин Гамейро. В 26-ата минута играчите на Алберт Селадес желаеха дузпа за изблъскване на Каземиро против Солер, само че основния арбитър Паломар изрично не уточни бялата точка.

В 29-ата минута Кевин Гамейро нахлу в наказателното поле и стреля от отлична позиция, само че високо над вратата.

Постепенно играта се изравни и липсваха чисти голови положения.

В 39-ата минута "белият балет " удвои преднината си. Карвахал проби отдясно и подаде към Валверде зад тила на отбраната. Испанецът овладя и незабавно откри Модрич към точката на дузпата. Хърватинът не се забави и шутира, само че ударът му бе блокиран от Езикел Гарай. Отбитата топката попадна в Иско, който я овладя на гърди и с компактен удар осъществя.

Две по-късно "кралският " клуб можеше да направи резултата типичен. Кроос този път центрира от корнер, голмайсторът Иско стреля с глава и топката попадна в десния непряк дирек на Доменек, а при добавката Йович не съумя да осъществя от близко.

Последният съдийски сигнал за първото полувреме пристигна в желан миг за Валенсия, с цел да може натискът на Реал да бъде спрян.

На почивката Зинедин Зидан и Алберт Селадес не направиха промени и 22-та продължиха с борбата. В първите минути двата тима предложиха равностойна игра. Но това е добре за Реал Мадрид поради удобният им задатък от първото полувреме.

СЪСТАВИТЕ:

Валенсия (4 - 4 - 2): Доменек, Вас, Гарай, Паулища, Гая, Коклен, Кондогбия, Парехо, Солер, Гамейро, Ф. Торес

Реал Мадрид (4 - 3 - 2 - 1) Куртоа, Карвахал, Варан, Рамос, Менди, Каземиро, Ф. Валверде, Кроос, Иско, Модрич, Йович
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР