За първи път столетницата си избра лидер, не на партиен

...
За първи път столетницата си избра лидер, не на партиен
Коментари Харесай

Свиленски каза кой ще спечели на изборите ВИДЕО

За първи път столетницата си избра водач, не на партиен конгрес, а с вота на постоянните социалисти. Корнелия Нинова още веднъж ще води Българска социалистическа партия. Но накъде? Диана Найденова беседва с Георги Свиленски, заместник-председател на Нинова в Народното събрание.

„ Аз освен гласувах за Нинова, а изявих поддръжката си месец и половина преди избора, оттегляйки се от конкуренцията. Призовах и моите гласоподаватели да я подкрепят”, сподели той в предаването „ Карай напряко ".

„ Корнелия Нинова сплоти Българска социалистическа партия по метод, по който никой не го е правил. 43 000 социалисти излязоха и я подкрепиха”, добави депутатът от Българска социалистическа партия.

По думите му съгласно социологическите проучвани през месец март заради рецесията с COVID-19, затварянето на Народното събрание и затварянето на хората у дома, Българска социалистическа партия е имала 8% поддръжка.

„ Днес към този момент партията е първа политическа мощ. Данните и тогава, и в този момент са на една и съща организация. Няма по какъв начин да кажем, че това не е поддръжка за Българска социалистическа партия, а единствено поради спада на доверие в ГЕРБ”, сподели още Свиленски.

И добави: „ ГЕРБ занапред ще губят доверие. Българска социалистическа партия и всички други извънпарламентарни партии взимат от поддръжката, която те губят. Българска социалистическа партия ясно и поредно пази своите политики и те намират схващане у българските гласоподаватели и по тази причина доверието се покачва”.

Депутатът беше безапелационен, че на идващите избори Българска социалистическа партия ще бъде първа политическа мощ. „ Процесите, които следват са ясни – срив на ГЕРБ и оставка на държавното управление – в този момент или когато реши Борисов. Със сигурност Борисов и партията му няма да бъдат първа политическа мощ, няма по какъв начин и да образуват ръководство ", разяснява Георги Свиленски.

„ Нинова отвя всички претенденти. 80% завоюва Лукашенко, 80% завоюва и Нинова. Надявам се това е имал поради Кирил Добрев, а не другия подтекст – за диктатура”, добави той.

„ Всеки, който твърди, че на вота за водач на Българска социалистическа партия е имало операции и че е имало някакви предварителни процеси, наскърбява редовите членове”, безапелационен бе депутатът от Българска социалистическа партия.

По думите му от партията ясно са декларирали, че съгласно тях актуалният парламент е привършен. „ Той не може да създаде законодателство, на което българските жители да имат вяра, а по-късно и да го извършват. Най-важното в един закон е да има доверието на тези, които би трябвало да го извършват. Когато го няма – какъв е смисълът от закона?”, разяснява Свиленски.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР