За първи път спектакли на Асен Блатечки, Мартин Карбовски и

...
За първи път спектакли на Асен Блатечки, Мартин Карбовски и
Коментари Харесай

Асен Блатечки, Виктор Калев и Карбовски ще забавляват плевенчани този месец

За първи път спектакли на Асен Блатечки, Мартин Карбовски и Виктор Калев са в гастролния плакат на читалище " Съгласие 1869 " в Плевен, оповестяват уредниците на културните прояви.

Завесата се подвига във вторник - 8 февруари, от 19:00 часа, с цел да бъде показана постановката на Асен Блатечки " Кучки или когато Кугарите нападат " от Рафи Шарт, в превод от френски на Красимир Кавалджиев.

Комедията е продукция на ДКТ " К.Величков " - Пазарджик и ще бъде показана от спектакъл " Мелпомена ". Музиката е на Христо Намлиев, сценографията - на Тодор Райков, а костюмите - на Лиляна Гергишанова. Артистите Станимир Гъмов, Невена Бозукова, Албена Павлова, Даниел Пеев и Петьо Петков - Шайбата изпращат обръщение, че всички, в това число и " зрелите " дами, имат право да бъдат свободни и щастливи от живота, сподели за Българска телеграфна агенция уредникът, Любомир Пелев.

Той уточни, че ползата е огромен, тъй като същият креативен екип е основател на спектакли като " Жена ми се споделя Борис " и " Баща ми се споделя Мария ", признати с огромно утвърждение в Плевен от феновете на театъра.

Към второто заглавие - " Грамофонът " на Виктор Калев, също има очебийно любознание, сподели Пелев.

Авторският концерт-спектакъл е основан от Ваня Щерева по хрумвания на артиста - роман за неговия живот с носталгия, комизъм и обич и една сбъдната фантазия, означи Пелев. Тази продукция с персонални истории и известни български песни, измежду които от репертоара на примата Лили Иванова, бе показана за първи път в Плевен в летния спектакъл " Кайлъка ", където бе призната с доста наслада, напомни Пелев.

Виктор Калев още веднъж е в Плевен със своите истории и песни на 23 февруари от 19:00 ч. Места могат да се ангажират от билетния център на ул. " Данаил Попов " 15 /до кафе " Айсберг " /.

Чрез обществените мрежи плевенчани научиха за още едно премиерно за града зрелище - " Крава ", на журналиста, ефирен водещ, публицист и стихотворец Мартин Карбовски. Режисьор е Любослав Неделчев, а художник - Константин Вълков. Дигиталната среда е дело на Катрин Красимирова, а звуковата - на Любослав Неделчев. Актьорите Владимир Солаков, Александра Койчева, Крис Атанасов/Михаил Михайлов, Тодор Кирилов, Симеон Димов, Любослав Неделчев, Антоан Петров-Анди ще покажат " Крава " на 16 февруари от 19:30 ч. в читалище " Съгласие ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР