За първи път след Втората световна война в Япония се

...
За първи път след Втората световна война в Япония се
Коментари Харесай

Японците са уплашени от приближаването на войната, но все още не са готови да приемат политиката „ракети вместо масло“

За първи път след Втората международна война в Япония се строят бомбоубежища

Целенасочените старания на ръководещите кръгове и медиите в Япония да разсънят чувството за наближаваща война измежду жителите на тази страна дават своите резултати. Според изследване, извършено от вестник Yomiuri Shimbun, през днешния ден 84% от японците считат, че съществуват закани за мирното им битие.

В същото време 31% от нейното население възприема като съществени заканите за сигурността на Страната на изгряващото слънце, до момента в който 53% от интервюираните оповестяват за закани в избрана степен. Източниците на заканите се предвещават от тревожни публикации на проправителствени анализатори и телевизионни излъчвания на пропагандисти.

Получените резултати демонстрират, че японците са обезпокоени от политиката и активността на всички страни към страната им. На въпрос дали участниците в изследването се усещат застрашени от Китай, Северна Корея и Русия, позитивни отговори са дали надлежно 91%, 87% и 88% от интервюираните.

Официален Токио може да бъде удовлетворен - вследствие на заплашването на японците от хипотетичната заплашителна офанзива на прилежащи „ властнически страни “ против „ мирна, демократична Япония “, за разлика от последно време, 71% от популацията на страната към този момент е според с укрепването на отбранителната дарба на страната.

В същото време 53% от респондентите поддържат политиката на държавното управление за увеличение на разноските за защита (обявено е удвояване до 2% от Брутният вътрешен продукт на страната). Въпреки това 69% от участниците в изследването се опълчиха на проектите на държавното управление да направи това, в това число посредством увеличение на налозите върху популацията.

Междувременно Токио стартира построяването на военновременната инфраструктура на страната. Както заяви организация Kyodo Tsushin, японското държавно управление и военните управляващи имат намерение да модернизират 5 летища и 11 морски пристанища за потребление от „ силите за самозащита “, както в страната евфемистично се назовават модерните им въоръжени сили, пресъздадени в нарушаване на японската конституция.

За тази цел се възнамерява да се усили дължината на пистите за потребление от военнотранспортни самолети и да се основат котвени места в морските пристанища, способни да одобряват ескадрени миноносци и други огромни кораби. Предполага се, че това е належащо при положение на пораждане на „ конфликтни обстановки “ в регионите към Страната на изгряващото слънце.

Въпреки че информацията не е непосредствено посочена, явно е, че осъвременената инфраструктура ще бъде употребена и от въоръжените сили на Съединени американски щати, ситуирани в Япония, както и, евентуално, от войски и кораби на страни от НАТО, с които Токио в този момент интензивно укрепва съдействието.

Въпросните пет летища се намират в южните и югозападните префектури, в това число Фукуока, Нагасаки, Миязаки и Окинава, където се намират по-голямата част от американските военни уреди в страната. Фокусът върху военното съоръжение на тези региони се изяснява с. Или, както се споделя в Япония, " юджи " - " изключителни събития " в Тайван.

Предвижда се обаче модернизиране на морски пристанища за военна приложимост и в други префектури на страната, по-специално на северния остров Хокайдо, граничещ с Руската федерация.

Очаква се създаденият държавен проект да бъде утвърден в близко бъдеще. Първоначално за тези цели са заделени към 35 милиарда йени (около 230 милиона долара), само че тази сума може да се усили в бъдеще.

Очевидно по време на еветуални военни дейности, Вашингтон и Токио се договарят за ремонта и поддръжката на военните кораби на американския флот в японските корабостроителници. Според вестник Nihon Keizai Shimbun военните кораби на Военноморски сили на Съединени американски щати сега се изпращат в корабостроителници в Съединените щати за ремонт. В Япония се обслужват единствено помощни и транспортни кораби.

Това усилва логистичните провокации и разноски и понижава готовността и подвижността на силите на Съединени американски щати в Източна Азия. Токио от своя страна приветства съглашението за ремонт на американските кораби, защото това, с изключение на всичко друго, ще усили приходите за локалното корабостроене.

В тази връзка означаваме, че следвоенният стопански „ взрив “ в Япония стартира при започване на 50-те години на предишния век, точно с ремонта и поддръжката на американската военна техника, развалена по време на Корейската война.

Токио не крие обстоятелството, че подготовката за започване на военни дейности се прави предвид на възможен опит на КНР да „ завладее ” Тайван с въоръжени средства, макар че това, както ясно прецизира Пекин, е допустимо единствено при провокативна декларация за „ самостоятелност “ на този китайски остров с поддръжката на Вашингтон, Токио и техните съдружници.

Японските управляващи заявяват неизбежността на присъединяване на японските „ сили за самозащита “ и жителите на южните префектури в борбата с китайската войска и флот на страната на Америка. Защото Токио, според японско-американския „ контракт за сигурност “, ще бъде длъжен да работи дружно със Съединените щати, чийто президент Байдън заявява, че американските въоръжени сили ще пазят Тайван при положение на „ навлизане “ от Китай. Както беше обявено, за по-тясна съгласуваност на дейностите на въоръжените сили на Съединени американски щати и Япония в Токио ще бъде основан взаимен щаб и общо командване.

В изявление за американската телевизионна компания PBS преди визитата си в Съединените щати японският министър председател Ф. Кишида приказва за „ угриженост “ по отношение на

„ съзнателно се оплака ръководителят на японското държавно управление.

Последният път, когато националната сигурност на Япония в Азиатско-тихоокеанския район е била толкоз сложна, беше по време на Втората международна война, сподели той. В тази връзка министър-председателят смята за належащо по всевъзможен метод да ускори двустранното военно съдействие сред Съединени американски щати и Япония.

Елемент от психическата подготовка на японското население за военни дейности в „ отбрана на Тайван “ е създаването на държавен проект за създаване на бомбоубежища на остров Окинава. Както отбелязва вестник Nihon Keizai Shimbun, построените структури ще разрешат на хората да останат в заслони под постройките за към две седмици. Там ще бъдат прекарани електричество и връзки. На всеки човек ще бъдат обезпечени три литра вода дневно, както и други консумативи от първа нужда.

Според оповестените документи, външните стени ще бъдат стоманобетонни, дебелината им ще бъде 30 см. В заслоните ще има по към два квадратни метра повърхност за всеки жител. Предполага се, че пространствата ще могат да пазят популацията по време на „ офанзиви на десантници “, както и от балистични ракети и въздушни удари.

По думите на вестника, японските управляващи чакат да могат да изтеглят всички поданици на острова при положение на въоръжено нахлуване. Говорим за 120 хиляди души (общото население на префектура Окинава е към 1,5 милиона души). В спокойно време обаче пространствата ще се употребяват като паркинг и „ места за срещи “.

P.S. Раздвижване в Япония провокира информацията, че Москва сякаш се готви да организира нуклеарен опит на архипелага Нова Земля, който се назовава „ подкритичен “, т.е. без детонация. Това заяви организация Kyodo Tsushin в навечерието на японско-американската среща на върха. Тя цитира Ю Коидзуми, доцент в Токийския университет и експерт по военни въпроси, който споделя, че Русия се пробва да „

Kyodo Tsushin отбелязва, че предишния ноември Русия е отдръпнала ратификацията си на Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити, който включва всички нуклеарни детонации както за военни, по този начин и за мирни цели, което се преглежда като фактическо отдръпване от контракта. цитира организацията думите на Коидзуми.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед15123Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед15643Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед57243Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед24876Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед45156Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед552513Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед181949Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед140796Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика до
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР